Visual Studio a MS SQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual Studio a MS SQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual Studio a MS SQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

30. 5. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém, v Microsoft Visual Basic 2005 Ex.Ed. jsem vytvořil jednoduchý program, který měl za úkol jenom zobrazovat určité tabulky.
Protože tabulky měly být propojeny a používal jsem SQL dotazy použil jsem databázi MS SQL (do programu je tedy načítaný soubor *.mdf)

To je všecko hezké, až na to že ten program funguje jedině na mém pc. když jsem to zkoušel ve škole psalo mi to hlášku, že se to nemůže propojit s tím databázovým souborem Může mi to někdo vysvětli a poradit co stím?

Jsem zoufalý, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Santas
~ Anonymní uživatel
478 příspěvků
30. 5. 2007   #2
-
0
-

Kamos ma visual c++ ex ed a hovoril ze to ze sa to neda spustit na inom pc je sposobene tym ze to mas express edition. musel by si na tom compe nainstalovat to co mas ty na svojom (visual studio) alebo net framework (nie som si isty ci staci len on)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
30. 5. 2007   #3
-
0
-

To kaja.mika: No jednoznačne musí byť na tom 2. PC nainštalovaný .NET Framework; Visual Studio samozrejme nemusí byť... Čo konkrétne to vypísalo???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
30. 5. 2007   #4
-
0
-

tak ten .NET Framework tam aninstalovaný určitě bude, navíc to je součástí SP2, ne? Co přesně to psalo... pokusím to říci vlastními slovy, prostě že se nezdařilo spojení s tím databázovým souborem (*.mdf) je to podobná hláška jako když ten soubor přímo odstraním (ze složky release, tedy ze stejného adresáře ve kterém je *.exe)

Zajímavé ale je že v té škole mi nešel ten *.mdf soubor ani do toho Visualu načíst.

Je to totiž z MS SQL serveru, protože MySQL se nechovalo standardtně a stejně jako Acces (*.mdb) nereagoval na SQL dotazy (propojení tabulek)

Celý program to tiž spravuje tu databázi, přidávám a mažu informace.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 5. 2007   #5
-
0
-

To je prostý, MS SQL je serverová databáze, *.mdf je datový soubor, který je možný pevně nebo dočasně (pouze u Express) připojit k serveru. Z toho vyplývá, že na PC, kde takvou aplikaci spouštíš je nutné nainstalovat SQL Server (v tvém případě Express). Samozřejmě je nutné přepnout buildovat rojekt jako Release a na cílovém PC mít .NET FW.

PS: podobná vlákna patří do diskuze .NET případně Databáze :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
30. 5. 2007   #6
-
0
-

To DeaLer:

No to je jedna věc, ale snad každá instalace Visualu obsahuje i MS SQL server, ten *.mdf soubor nepotřebuju aby byl k serveru připojen, ten jsem načetl do VS, jako jiný datový soubor.

Otázka tedy zní, je nutné aby i na cílovém PC byl nainstalovaný MS SQL server?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 5. 2007   #7
-
0
-

Nejen, že ho potřebuješ k SQL serveru připojit, ale dokonce ti nic jiného nezbývá. Odpověď najdeš v mém předchozím příspěvku.

PS: v některých instalacích ano, ale to až u vyšších verzí ... volitelně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
30. 5. 2007   #8
-
0
-

To DeaLer:

Tak z toho jsem jelen. Nechci tím už prudit, ale když jsem tu databázi dělal, něl jsem nainstalvovyný MS SQL Server 2000, a dělal jsem ji v nějakém manageru. Z té databáze jsem ten soubor exportoval v tom *.mdf a tento soubor jsem potom zkopíroval do projektu a načítal do VS. Jakto že to tedy musí být připojené k SQL serveru, když nebylo.

Zajímavější mi ale příjde fakt, že od té doby co jsem to dělal, mám už asi 2x jiný systém, a MS SQL Server 2000 jsem už neinstaloval. Přesto mi ten projekt u mě jede! Jak jsem říkal součásti VS je i MS SQL server, ale vněm snad není nalogovaná ta moje databáze, leda by se tam dostala sama.

Rozumíš mi, co nachápu? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 5. 2007   #9
-
0
-

Tak ještě jinak: MDF je datový soubor SQL serveru (dá se říct, že každá DB je v takovém souboru), takže jsi ho pouze odpojil (žádnej export vlastně neproběhl) a překopíroval do projektu.

SQL server není a pokud vím nikdy nebyl součástí VS (je tam jen zjednodušenej manager) a když jsi ten MDF načetl do VS, tak jsi ho dočasně připojil k SQL serveru. Pokud jsi pokaždý měl nějakej SQL server, kterej umožňuje dočasně připojit MDF soubor, tak je pochopitelný, že to fungovalo/funguje.

Schválně se podívej na ConnectionString, měl by vypadat nějak takhle.

Driver={SQL Native Client};Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|mydbfile.mdf;Database=dbname;Trusted_Connection=Yes;


Klíčová je část AttachDbFilename, kde uvedeš cestu k tomu MDF souboru a tím ho připojíš k serveru. VS to dělá v podstatě stejně. Ve vyšších edicích SQL serveru už by tohle nemělo fungovat.

Doufám, že už je to pochopitelný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
30. 5. 2007   #10
-
0
-

To DeaLer:

Jo, takže ten datový soubor *.mdf je připojen dočasně tím Visualem, je to tak. A když tam není žádný MS SQL server tak to nemůže dočasně připojit a tedy ani fungovat. Už to chápu.

ten můj ConnectionString vypadá takhle

Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\konec.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 5. 2007   #11
-
0
-

To kaja.mika: jj, přesně tak

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DeaLer+2
Hero
30. 5. 2007   #12
-
0
-

Ještě bych k tomu něco dodal: je samozřejmě nesmysl kvůli menší aplikaci nutit klienta instalovat MS SQL server, ale zároveň bych nedoporučoval souborové DB (via MS Access). V takovém případě jsou dobrou volbou volbou XML soubory (nejsou vždycky vhodné), nebo embedded systémy, jako např. Firebird, kterou si mnoho .NET programátorů oblíbilo. Více informací např. http://www.vyvojar.cz/articles/446-firebird-embedded-a-net.aspx.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
31. 5. 2007   #13
-
0
-

To DeaLer:

Ještě jedna poznámka. Slyšel jsem že by se tohle vsechno s tím serverem dalo obajít pře ODBC je to pravda? Moc se mi to nezdá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
31. 5. 2007   #14
-
0
-

To kaja.mika: v tom se moc nevyznám, ale řekl bych, že ne ... pokud vím, tak ODBC drivery jsou jakýmsi univerzálním rozhraním, který ve výsledku stejně kontaktujou příslušnej server/soubor, ale zkus se na to poptat na serverech věnovaným databázím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Fuš
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 6. 2007   #15
-
0
-

Dobry den, potreboval bych poradit. Do skoly delam projekt ve Visual Studiu a potrebuju do nej umistit report. Nasel jsem komponentu CrystalReport. Report jsem vytvoril a nyni ho potrebuju pres nejaky Button otevrit v nejakem jiz existujicim formulari. Kdyz napisu pod Button klasicky CrystalReport().Visible = True, tak to nefunguje (jako u normalniho ReportView). Nevite nekdo jak je spravna syntaxe prikazu ?? Dekuji moc.

Piste prosim na pokerfush@gmail.com

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

MS Visual Studio — založil samo

Visual studio — založil Hlavinka

Visual studio + QT — založil staf

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý