Export do txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Export do txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comExport do txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

matouch
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
30. 5. 2007   #1
-
0
-

Chci se zeptat jestli kurpříkladu nějaký text získaný od uživatele mohu vyexportaovat do txt souboru. mam na mysli pouze programy bezici v dos okne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
30. 5. 2007   #2
-
0
-

#include<iostream>

using namespace std;
#include<fstream>
int main()
{
cout<<"Napis nejaky text:\n";
char text[256];
cin.getline(text,256);
ofstream fout("nejaky subor.txt");
if(fout.is_open())
{
fout<<text;
fout.close();
}
cout<<"\nStlac ENTER";
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
31. 5. 2007   #3
-
0
-

matouch píše:#
# Chci se zeptat jestli kurpříkladu nějaký text získaný od uživatele mohu vyexportaovat do txt souboru. mam na mysli pouze programy bezici v dos okne.


[OT]prosim nenazývaj to dos okna ale konzola. S dosom te nema nič spoločné ;) [/OT]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
eidam
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
2. 6. 2007   #4
-
0
-

To echo112:Ale jak se da udelat aby uzivatel zadal i nazev,popripade i priponu souboru?Myslím ze přes sizeof by to slo,ale me to nejde(nevim jak)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
2. 6. 2007   #5
-
0
-

#include<iostream>

using namespace std;
#include<fstream>
int main()
{
cout<<"Napis nejaky text:\n";
char text[256];
cin.getline(text,256);

cout<<"\nZadaj nazov suboru:\n";
char nazov[20];
cin.getline(nazov,20);

cout<<"A teraz zadaj priponu suboru: ";
char pripona[5];
cin.getline(pripona,5);

int a=strlen(nazov)-1;
int b=strlen(pripona)-1;
int c=a+b;
char subor[c];
char bodka[]=".pripona";

for(int z=0;z<c;z++)
{
if(z<=a)
subor[z]=nazov[z];
if(z==(a+1))
subor[z]=bodka[0];
if(z<=b+1)
subor[z+(a+2)]=pripona[z];
}

ofstream fout(subor);
if(fout.is_open())
{
fout<<text;
fout.close();
}
else
{
cout<<"\nNepodarilo sa vytvorit subor!\a";
}
cout<<"\nStlac ENTER";
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jonyzz0
Návštěvník
2. 6. 2007   #6
-
0
-

To echo112
No nevím, nemělo by být místo



int a=strlen(nazov)-1;
int b=strlen(pripona)-1;
int c=a+b;
char subor[c];

spíše


int a=strlen(nazov)-1;
int b=strlen(pripona)-1;
int c=a+b;
char *subor = new char[c];

když při kompilaci ještě neí známo, jakou velikost bude pole subor mít ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
2. 6. 2007   #7
-
0
-

To Jonyzz: Máš pravdu, pamäť by mala byť alokovaná až pri behu programu a nie pri jeho kompilácii, keďže užívateľ zadáva veľkosť pola.
Ten kód som písal narýchlo, takže v ňom možno nájdeš viacej chýb.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý