MovieClip velkost – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

MovieClip velkost – Flash – Fórum – Programujte.comMovieClip velkost – Flash – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
30. 5. 2007   #1
-
0
-

udia, mam movieclip vo flash a zobrazujem do neho foto z externeho suboru, avsak neviem vyriesit, ako osetrit, ze ak je fotka vacsia ako je scena vo flashi, tak aby sa zmensila..???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Radek0
Newbie
1. 6. 2007   #2
-
0
-

To dalaman: V podstatě jednoduchá záležitost, způsobů jak to ošetřit je mnoho. Asi nejlechčí způsob jak to ošetřit, je pomocí klausule "if", kde použiješ lokální proměnnou např. "max_sirka = 800;", s kterou budeš porovnávat šířku objektu, kam načítáš obrázky např. "_level0.photo_mc._height". Když je podmínka splněna tzn. když je šířka objektu větší než tvoje proměnná "max_sirka", do těla ifu dáš směle "_level0.photo_mc._height = max_sirka". Ten "if" musí být součástí metody, kterou voláš při načtení každého nového obrázku :).

Kdybys s tím měl přece jen problém, hoď sem skript a já ti přesně řeknu :).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
2. 6. 2007   #3
-
0
-

To di3Z3L:
to som uz skusal. Tu je zdrojak :

function showPhoto()

{
adresa_MC = Array_adresy[zoznam1.getSelectedIndex()];
_root.adresa_MC = adresa_MC;
loadMovie(adresa_MC, "_root.photo");
ShowPopisy = Array_popisy[zoznam1.getSelectedIndex()];
tellTarget(preloaderFoto)
{
gotoAndPlay(1);
};
setProperty("_root.photo", _xscale, "100");
setProperty("_root.Photo", _yscale, "100");
_root.OLDsirka = 0;
_root.OLDvyska = 0;
}


Tato cast LoadMovie(adresa_MC, "_root.photo"); taha foto z disku a neviem natiahnutu fotku osetrit aby bola na presnom rozliseni!!!!!!!!, pretoze script, ktory by riesil velkost zbehne pred nacitanim fotky

PLS HELP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
XXX
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
2. 6. 2007   #4
-
0
-

To dalaman: Nenacitej ty fotky pomoci metody loadMovie, ale pomoci tridy MovieClipLoader. Vse o ni najdes v Helpu Flashe. Vyuzijes události onLoadComplete, do ktere das tu tvou funkci, ktera se tim padem zavola az ve chvili, kdy se ti fotka cela nacte ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
5. 6. 2007   #5
-
0
-

To dalaman:



// vytvoříš si instanci třídy MovieClipLoader(), kterou budeš načítat
var mcLoader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();

// vytvoříš si objekt, který ti bude sloužit jako listener (sledovač událostí)
var listener:Object = new Object();

// tento listener spustí akci při samotném začátku načítání, v tomto případě vypíše text
listener.onLoadStart = function(target:MovieClip):Void {
_root.txt = "Načítání začíná...";
};

// tento listener sleduje průběh načítání, opakuje akci takovou frekvencí jaká je FPS dokumentu
listener.onLoadProgress = function(target:MovieClip, bytesLoaded:Number, bytesTotal:Number):Void {
total = bytesTotal;
loaded = bytesLoaded;
_root.txt = "Načítám..." + loaded + "/" + total;
if (loaded == total) {
// opět nějaka akce, která spustí událost
}
};

// konec načítání můžeš sledovat i takto..
listener.onLoadInit = function(target:MovieClip) {
// načtení dokončeno, spustí událost..
};

// tady nastavíš požadovanou velikost načítaného prvku
listener.onLoadInit = function(target:MovieClip) {
target._height = 640;
target._width = 480;
};

// zavolá všechny listenery, které jsme vytvořili...
mcLoader.addListener(listener);

// určí našemu mcLoaderovi co se má načítat kam...
// target, proměnná reprezentující URL cestu k obrázku, .swf souboru. (http://www...)
// image_mc je název prázdneho movie clipu kam budeš načítat (např. _root.main.image_mc)
mcLoader.loadClip(target, image_mc);


Použít to můžež tak, že si vytvoříš tlačítka s tímto smyslem:


on (press) {
// vymaže předchozí instanci...
_root.main.image_mc.unloadMovie(target);

// a definuje novou cestu k načítání...
target = "http://www...";

// a pošle dál směrem ke snímku, kde je skript výše...
gotoAndPlay("loader");
}


Ovšem to je jen inspirace pro tebe, musíš to adaptovat vzhledem k tvojí práci, aby to tam zapadlo, nevím jakou máš strukturu takže jsou jen holé kódy :). A dávej pozor na uvozovky, když definuješ hodnotu proměnné do uvozovek, tak pak v parametru použiješ pouze název proměnné bez uvozovek :).



mcLoader.loadClip(target, image_mc);
mcLoader.loadClip("http://www...", image_mc);


To je snad vše, měj se. di3Z3L

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Bitmapa do nekolika MovieClip — založil Martin

Velkost pola — založil Martin

Velkost pola — založil amd64

Rovnaka velkost — založil Rudo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý