Predavani promenych do formulare – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Predavani promenych do formulare – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPredavani promenych do formulare – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

31. 5. 2007   #1
-
0
-

Mam teoretickou otazku

Daji se do formulare predat argumenty?

napr. nejak takto

frmErrorMessage.Show (strErrorText, strErrorTitle, strerrLinked)


Presel jsme z VBA a sem tam jsem delal v VB6 na VB .NET 2005
a zajima me to. Jinak to udelam globalnimi promenymi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt jeste hur! Jsem zaryty optimista.
maty
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
5. 6. 2007   #2
-
0
-

si děláš doufám prdel...
Tvoje otázka je totiž můžu při volání funkce použít argumenty????
Jestliže si dělal ve VBA tak bys takovou otázku pokládat neměl
prostě zavoláš vlastní funkci



frmErrorMessage.ShowForm (strErrorText, strErrorTitle, strerrLinked)

public function Showform(Errortext, ErrorTitle, ErrLinked)
blábláblá
....
end function

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
6. 6. 2007   #3
-
0
-

Uz jsem to pochopil :-) (ale fakt mi to nedoslo, potreboval jsem nakopnout...)

Udelam to tedy nejak takto
naplnim promenne, zavolam funkci, tam to pres konstrukci

With frmErrorMessage

.Label1.Text = promenna
a dalsi
End With
a nakonec vyvolam formular


Diky


To maty: no nevim jestli jsme se pochopili ....

chapes ze ja chci v kodu kde je Show (tedy metoda na vlastnost) rovnou predat promenne a tim padem se mi spusti kod pro Load formulare (ve VBA Initialize)
a ja jsem chtel ze v udalosti Load udelam treba toto

v nejakem modulu
Public Sub neco


strErrorText = neco
strErrorTitle = neco
strerrLinked = neco

frmErrorMessage.ShowForm (strErrorText, strErrorTitle, strerrLinked)

end Sub

Public From_Load (nejake paramatry od VB, a tady ty moje, strErrorText, strErrorTitle, strerrLinked)


pak treba jen
label1.Text = strErrorText

End


funkci vlastne jen opises pouziti globalnich promennych - vlastne ji delas zbytecne, protoze tam stejne musis udelat nekde Show formulare
a odkud vezmes v udalosti Load ty promenne?

Ve VBA sice delam uz dlouho, ale furt je cemu se ucit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt jeste hur! Jsem zaryty optimista.
Dušan Matoušek0
Návštěvník
15. 6. 2007   #4
-
0
-

To Premek:no nechci tě moc peskovat,ale než bych používal globální proměnné které zasírají pamět a uvolní se až při ukončení instance, tak předám argumenty pomocí funkce.Je to elegantnější a navíc čitelnější, aneb když se budeš později ke kódu vracet uvidíš na první pohled cože to tam provádíš, což za použítí glob. čproměnných tak jasné není.
PS:nevím jak si přišel na to že u public funkce se argumenty drží v paměti...,to jsou lokální proměnné i když je funkce public, tzžn po použití se uvoní, kapíšto..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Temnonos
Duch
17. 6. 2007   #5
-
0
-

Premek píše:#
# Mam teoretickou otazku#
##
#Daji se do formulare predat argumenty?#
##
#napr. nejak takto#
##
#

frmErrorMessage.Show (strErrorText, strErrorTitle, strerrLinked)
#
##
#Presel jsme z VBA a sem tam jsem delal v VB6 na VB .NET 2005#
#a zajima me to. Jinak to udelam globalnimi promenymi.



Já bych to udělal následovně.




' proceduru umistnim do formulare ktery chci volat
Sub Spust(parametrA as Variant, parametrB as Variant, parametrC as Variant)
' zpracovani hodnot Napr
Me.Label1.Caption = parametrA
'...
'...

On Error Resume Next ' pro pripad ze je jiz Form vyvolan
Me.Show
End Sub

' a ted volam odkudkoliv
jmenoformu.spust("bla", "bla", "bla")




Ale nevím jestli je to to co chceš. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý