Css layout – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Css layout – CSS – Fórum – Programujte.comCss layout – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
1923
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 6. 2007   #1
-
0
-

Zdravim chcel by som vas poprosit o radu...
mam problem s css layoutom a to konkretne takyto:
mam jeden hlavny div, ktory je rozdeleny tiez pomocou dalsich dvoch divov na lavu a pravu stranu,
lava strana by mala prisposobovat dlzku podla textu v nej resp sa natahovat, ale nerobi to, skusal som to pomocou min-height hacku ale akosi mi to stale nejde, text stale preteka...
Dik za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 6. 2007   #2
-
0
-

To 1923: takto se těžko radí, dej sem spíše celý kód. jinak jestli chceš mít fixní délku toho divu a nastavit tam lištu na scrollování použij CSS vlastnost overflow http://www.jakpsatweb.cz/css/overflow.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
1923
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 6. 2007   #3
-
0
-

no overflow tam nechcem mat pouzite chcem aby sa ten div natahoval a nie aby sa tam zobrazila skrollovacia lista
kod je nasledovny:
css:
div.hlavne{
position: relative;
width: 700px;
min-height: 800px;
_height: 800px;
background-color: #fff;
}
#lave{
position: absolute;
left: 0px;
top: 0px;
width: 350px;
min-height: 800px;
_height: 800px;
}
#prave{
position: absolute;
right: 0px;
top: 0px;
width: 350px;
height: 800px;
}
html:
<div class="hlavne">
<div id="lave"></div>
<div id="prave"></div>
</div>


V tom lavom dive je text, a potrebujem aby sa jeho dlzke tomu textu prisposobovala, ale stale to iba preteka..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
5. 6. 2007   #4
-
0
-

Pokud v tom divu mas veci s floaty, tak tam budes muset vrazit nakonec clearfix (prazdny div s clear:both). Jinak...mas to dementne absolutne pozicovane, to muze byt take problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Petr Fojtík0
Věrný člen
14. 6. 2007   #5
-
0
-

1.barva pozadí (=bílá v hlavním sloupci) se nedědí (takže je třeba nastavit pozadí oběma sloupcům)
2. min-height:800 v hlavním bloku nefunguje (je to totéž jako height:800) a to proto, že nemá žádný obsah
(levy a pravy blok neleží v něm, ale nad ním)
SUMA SUMARUM:
Tak jak to chceš to nefunguje = levý ani pravý sloupec nemají žadný vplyv na hlavní blok a tedy ani navzájem
(pouze mohou kontrolovat zobrazení scrollbaru když přesáhnou okno).

Tohle je maximum co můžeš získat ze 2 absolutně pozic.sloupců [testováno v IE7 a FF2]:

<html>

<head>
<style>
* { margin: 0; padding: 0 }
html,body { height: 100%; text-align:center;
font-size:200% /* můžeš měnit výšku obsahů sloupců */
}
div.hlavne{
position: relative;
width: 700px;
height: 100%; /* případně dej tady (jinde netřeba) */
/* hodnotu 800px nebo jakou chceš !!!!! */
margin: 0 auto;
background-color: #fff;
}
#lave{
position: absolute;
left: 0px;
top: 0px;
width: 350px;
min-height: 100%;
_height: 100%;
background-color: red;
}
#prave{
position: absolute;
right: 0px;
top: 0px;
width: 350px;
min-height: 100%;
_height: 100%;
background-color: yellow;
}
</style>
<title> Web s 2 sloupci absolutně pozicovanými </title>
</head>
<body>
<div class="hlavne">
<div id="lave">
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
xxxxxxxx<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
</div>
<div id="prave">
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
aaaaaaaa<br>
xxxxxxxx<br>
</div>
</div>
</body>
</html>

Jestli chceš tak ti pošlu stránku s 1 pozicovaným sloupcem, ta by ti měla fungovat tak,
že když budeš přidávat obsah do levého sloupce tak se budou natahovat oba.
Jinak: nejlepší, snadné a univerzální je mít oba sloupce plovoucí

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lukaydo
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 6. 2007   #6
-
0
-

To Petroff:diki moc, uz to mam vyriesene zbavil so msa toho absolutneho pozicovania dal som to pomocou float + par nejakych dalsich drobnosti a uz to fachci

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Layout v css — založil Marek

CSS layout — založil olgo

Css layout presah textu — založil mav

Konkretny problem s CSS layout — založil greppi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý