RECT – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RECT – C / C++ – Fórum – Programujte.comRECT – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

max
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
2. 6. 2007   #1
-
0
-

Dobry den
Nevite nekdo jestli nejde vytvorit promenou typu RECT a te urcit strany a vytvorit ctverec a pak kontrolovat zda se neaky bod nenachazi uvnitr toho ctverce
Diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jonyzz0
Návštěvník
2. 6. 2007   #2
-
0
-

Myslím, že by to mohlo být takhle:



/* Funkce vraci true, je-li bod uvnitr ctverce,
x a y jsou souradnice bodu */
bool isCollision(int x, int y, RECT &rect)
{
if((x >= rect.left) && (x <= rect.right) &&
(y >= rect.bottom) && (y <= rect.top))
return true;
else
return false;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
2. 6. 2007   #3
-
0
-

Žádný takový typ proměnné neexistuje, ale můžeš si na to udělat třídu. Třeba:



class RECT
{
private:
int x, y, a;
public:
RECT(int i, int j, int k):x(i),y(j),a(k){}
bool test(int i, int j) {
if (i >= x && i <= x+a && j >= y && j <= y+a)
return true;
else
return false;
}
};

Do konstruktoru zadáš souřadnice levého dolního rohu čtverce a velikost strany a do funkce test zadáš souřadnice bodu. Např.:
int main()

{
RECT ctverec(10,10,4);

if (ctverec.test(10,14)) {
std::cout << "Je tam :)";
}
else {
std::cout << "Neni tam :(";
}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Jonyzz0
Návštěvník
2. 6. 2007   #4
-
0
-

Existuje struktura RECT je definována ve "windef.h" a to takto:



typedef struct tagRECT {
LONG left;
LONG top;
LONG right;
LONG bottom;
} RECT,*PRECT,*LPRECT;

myslel jsem že má max na mysli pravě tuhle strukturu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
2. 6. 2007   #5
-
0
-

To Jonyzz: Asi má, já o ní nevěděl :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
max
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
3. 6. 2007   #6
-
0
-

Jo myslel sem tohle
No s tou tridou je to taky dobry

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
max
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
3. 6. 2007   #7
-
0
-

Na builderu me rekli ze na to je funkce PtInRect
Funguje to takze dik za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý