Stránky nenajdou cestu k databázi? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Stránky nenajdou cestu k databázi? – MySQL – Fórum – Programujte.comStránky nenajdou cestu k databázi? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #1
-
0
-

Doma na počítači mám nainstalovaný Apache server 2.0.54, PHP 5.2.2, MySql 5.0.37 - soudě dle testu konfigurace vše funguje normálně. Přes PhpMyAdmina 2.9.1.1 jsem importoval databázi o velikosti 70 MB. Ale stránky, které se na internetu ve spojení s databází zobrazují perfektně, se u mě na počítači korektně nezobrazují, myslím si, že neznají cestu k importované databázi. Nevíte, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #2
-
0
-

Co znamená "korektně nezobrazují"?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #3
-
0
-

To Zdeny: chybí jim data, grafika se nezobrazuje, jen hole tabulky.
(děkuji za reakci)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #4
-
0
-

To Zdeny: Stránky jsem stáhl přes FTP na svůj počítač, databázi importoval do MySql a mělo by mě to jít nromálně, že ano?
Já vím, že jsem asi, "lama", se tomu říká, ale potřebuji opravdu poradit,kde dělám chyby.
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #5
-
0
-

Pokud se nezobrazují data, která jsou uložena v databázi, pak je problém s databází (nevypisuje se žádná chybová hláška?). Jestli se ale nezobrazuje grafika, tak problém bude možná (i) jinde, protože grafika a ani odkazy na CSS nebývají uložené v databázi.

Jakou mají soubory příponu? php? Nastavil jste v konfiguračním souboru přístup k databázi a server (nejspíše localhost)? Včetně jména a hesla..?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #6
-
0
-

To Zdeny: soubory mají koncovku .php - prosím, který konfigurační soubor?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #7
-
0
-

Konfigurační soubor dané (stažené) webové aplikace.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #8
-
0
-

To Zdeny: v aplikaci mám soubor db.php , kde jsou tyto informace :
<?
mysql_connect("localhost", "root", "localhost" )
mysql_select_db("mydb");
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #9
-
0
-

Jste si jist, že uživatel "root" má v databázi nastavené heslo "localhost"?
Určitě jste naimportoval všechny tabulky do databáze "mydb"?

Jinak bych doporučovat ošetřit návratové hodnoty, abychom zjistili, jestli se aplikace korektně připojí. ( http://cz.php.net/manual/cs/function.mysql-connect.php )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #10
-
0
-

To Zdeny: stejný počet tabulek jsem naimportoval, databázi nádherně v phpmyadminu prohlížím a root má určitě heslo localhost.
A jinak jdu ošetřit návratové hodnoty dle vašeho odkazu, ale vůbec nevím, co to je. (nesmějte se)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #11
-
0
-

Základní ošetření je myšleno napříkla takto:

mysql_connect("localhost", "root", "localhost" ) or die(mysql_error());
mysql_select_db("mydb");


Teď jsem spatřil ale daleko důležitější chybu. Jak začíná ve všech souborech php kód? Takto <? ? U php5 musí začínat <?php.

Tedy...
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "localhost" ) or die(mysql_error());
mysql_select_db("mydb");
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #12
-
0
-

To Zdeny: opravil jsem to přesně jak jste vypsal, a... nic.
Ale na internetu to nezačínalo php, a šlapalo to.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #13
-
0
-

Na "internetu" může být php4. Musíte to upravit u všech souborů.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pavel30
Newbie
3. 6. 2007   #14
-
0
-

To Zdeny: všechno to ještě jednou prohlédnu, určitě opravím, a potom se ozvu, ju?
Zatím vám strašně moc děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý