Lekce 2 – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lekce 2 – Python – Fórum – Programujte.comLekce 2 – Python – Fórum – Programujte.com

 

Jirka0
Duch
3. 6. 2007   #1
-
0
-

Zasekl jsem se u příkazu for v druhé lekci. Newím jak to všechno mám dát opakovat 10x. Zatím to mám 1x a tady je můj prozatimní výsledek:
import random
cislo1=random.randint(1,20)
cislo2=random.randint(1,20)
print "Kolik je", cislo1, "x", cislo2, "?"
vysledek1=input("Zadej vysledek: ")
vysledek=cislo1*cislo2
print vysledek
if vysledek1 == cislo1*cislo2:
print "Spravne"
else:
print "Spatne"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #2
-
0
-

budeš muset použít cyklus for. Geon to psal v některé lekci, takže stručně. Když chceš něco udělat 10x, tak cyklus bude vypadat takto:



for x in range(10):
....#neco delej...

takže budeš muset vzít svůj kod a vložit do něj cyklus...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
georginho
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 6. 2007   #3
-
0
-

To Blujacker:díky moc. už to mám

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jirka0
Duch
3. 6. 2007   #4
-
0
-

Potřebuji dostat do mého kód

import random

for x in range(10):
cislo1=random.randint(1,20)
cislo2=random.randint(1,20)
print "Kolik je", cislo1, "x", cislo2, "?"
vysledek1=input("Zadej vysledek: ")
vysledek=cislo1*cislo2
print vysledek
if vysledek1 == cislo1*cislo2:
print "Spravne"
else:
print "Spatne"
print x


tady tento kód
dobre = 0

spatne = 0
dobre = dobre + 1
spatne = spatne + 1
print 'Mate', dobre, 'spravnych odpovedi a', spatne, 'spatnych.'

Pořád mi to píše jenom správných 1 a špatný taky 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
3. 6. 2007   #5
-
0
-

Zkusím vyvětlit.
Ten druhej kod musíš rozkouskovat a vložit na ruzná místa toho tvého programu.



dobre=0
spatne=0

bude určitě u sebe a taky před cyklem for, jinak by se v každým cyklu vynulovalal jejich hodnota.
Kdy se má zvětšit hodnota proměnné dobre o 1? když uživatel odpoví správně, takže:


if vysledek == dobre:
dobre=dobre+1...

a obdobně si musíš poradit s přičítáním hodnoty spatne...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Jirka0
Duch
4. 6. 2007   #6
-
0
-

diky...hotovo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #7
-
0
-

no potrebujem pomoc, neviem pochopiť, nepíše mi to koľko je dobrých a zlých, vlastne píše, ale stále nulu

import random #

import pymedia
pisnicka=pymedia.Player()
pisnicka.start()
pisnicka.startPlayback("piesen.mp3")
cena = "1000"
print"Cena výrobku bola", cena, "SK."
random.randint(10,15)

import random #
print"Koľko je ",random.randint(1,10),"*",random.randint(1,10),"?"
print input("Prosím odpoveď: ")

odpoved = input('2 krát koľko je 36? ')
print '2 x', odpoved, '=', 2*odpoved

cislo=input("Zadaj nejaké číslo!")
if cislo < 10:
print"Číslo je menšie ako 10."
elif cislo > 10:
print"Číslo je večšie ako 10."
else:
print"Číslo sa rovná desiatim."
dobre = 0
zle = 0
for x in range(1):
cislo1=random.randint(1,20)
cislo2=random.randint(1,20)
print "Koľko je", cislo1, "x", cislo2, "?"
vysledok1=input("Napíš výsledok: ")
vysledok=cislo1*cislo2
print vysledok
if vysledok1 == cislo1*cislo2:
print "Správne"
else:
print "Zle"
print x
if vysledok==dobre:
dobre=dobre+1
if vysledok==zle:
zle=zle+1
print 'Máte', dobre, 'správnych odpovedí a', zle, 'zlých.'


PLS. HELP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
geon0
Grafoman
13. 6. 2007   #8
-
0
-

když pominu to zbytečné přehrání písničky a zbytečný kus kodu před for (kde se ptáš na první otázku, což bys měl dělat až v cyklu) a chybně uvedený počet opakovaní u for (alespon 4x ne?)., tak je chyba v posledních dvou if.
NEmělo by tam být spíše:



if vysledok==vysledok1:
dobre=dobre+1
else:
zle=zle+1


;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 6. 2007   #9
-
0
-

To w3q: proč všichni používaj tenhle avatar... Vždycky si myslím že to píše sn3d;);)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #10
-
0
-

geon píše:#
# když pominu to zbytečné přehrání písničky a zbytečný kus kodu před for (kde se ptáš na první otázku, což bys měl dělat až v cyklu) a chybně uvedený počet opakovaní u for (alespon 4x ne?)., tak je chyba v posledních dvou if.#
#NEmělo by tam být spíše:#
#

#
# if vysledok==vysledok1:#
# dobre=dobre+1#
# else:#
# zle=zle+1#
#
#
##
#;-)

aha diky, fakt som to už nechápal :D a vôbec ma to nenapadlo, a tá pesnicka, to som len chcel skúsiť nové veci, veď jednička je keď tam dám niečo navyše, a ja chcem jedničky. to bluejacker:ako dlho si robil ten math atelier?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
geon0
Grafoman
14. 6. 2007   #11
-
0
-

a tá pesnicka, to som len chcel skúsiť nové veci, veď jednička je keď tam dám niečo navyše,

hehe :-) Navíc ano, ale ne aby to bylo uplně mimo ukol. Zde by například mohlo být určení jakou bych asi dostal známku nebo ošetření chyby, když místo odpovědi dám omylem Enter nebo podobně. Stejně by mi ta tvoje písnička nehrála, protože bys mi musel ještě odevzdat tu mp3. A to nevím, jak bys do úkolu dostal. Leda že bys to umístnil někam na web a do programu bys zahrnul automatické stažení z webu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Michal Takáč0
Věrný člen
14. 6. 2007   #12
-
0
-

geon píše:#
# a tá pesnicka, to som len chcel skúsiť nové veci, veď jednička je keď tam dám niečo navyše, #
##
#hehe :-) Navíc ano, ale ne aby to bylo uplně mimo ukol. Zde by například mohlo být určení jakou bych asi dostal známku nebo ošetření chyby, když místo odpovědi dám omylem Enter nebo podobně. Stejně by mi ta tvoje písnička nehrála, protože bys mi musel ještě odevzdat tu mp3. A to nevím, jak bys do úkolu dostal. Leda že bys to umístnil někam na web a do programu bys zahrnul automatické stažení z webu ;-)#
##
#

viem, to my došlo,že by nehrála,webdesingu som sa venoval(aj venujem) takže viem, že aj ked na server neoploadnem servery, tak je logické že nepôjdu :D ale u niekoho to ide :P, tak som chcel vedieť, či som aspoň schopný spustiť pesničku v programe.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Pavel0
Duch
24. 6. 2007   #13
-
0
-

Ahoj, mám Python 1.5 a zkouším to násobení. Takhle jsem to sepsal...

import random

a=random.randint (1,11)
b=random.randint (1,11)

print "Kolik je '%d x %d?'" % (a,b)
odp = input ('Zadej:')

print "Spravne je: %d" % (a*b)


Když to ale spustím (F5), tak se sice otevře okno Output, ale program skončí u "Zadej:" a a´t píšu a entruju jak chci, tak program nepokračuje.
Je to normální? Nebo nevíte čím to je?
Díky, Pavel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 6. 2007   #14
-
0
-

Mě ten tvůj kód funguje, takže je to asi kvůli verzi pythona. Zkus nainstalovat novější.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Pavel0
Duch
26. 6. 2007   #15
-
0
-

To Blujacker: Díky, ve verzi 2.5 běží OK

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

10. lekce — založil to_jsem_ja

1.lekce — založil Jan Burant

If else - lekce 3 — založil Ymemgirei

4. lekce — založil Hamarič Norbert

9.lekce — založil P1trs

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý