Program ktori vysunie cdromku – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program ktori vysunie cdromku – Delphi – Fórum – Programujte.comProgram ktori vysunie cdromku – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

jatra0
Duch
4. 6. 2007   #1
-
0
-

Nazdar profici, potreboval by som program, ktori vysunie cd-romku, po tom ako tam vlozite cd-cko s urcitym nazvom ?? Poradite niekto?Potrebujem to do skoly???Vopred dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
Colpik
~ Anonymní uživatel
261 příspěvků
5. 6. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
5. 6. 2007   #3
-
0
-

jatra píše:#
# Nazdar profici, potreboval by som program, ktori vysunie cd-romku, po tom ako tam vlozite cd-cko s urcitym nazvom ?? Poradite niekto?Potrebujem to do skoly???Vopred dakujem

Zaskodnicka akcia? :) Ucitel vlozi CD s vyucbovymi materialmi a hopsla...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jatra0
Duch
5. 6. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
jatra0
Duch
5. 6. 2007   #5
-
0
-

Smokie píše:#
#

jatra píše:#
# Nazdar profici, potreboval by som program, ktori vysunie cd-romku, po tom ako tam vlozite cd-cko s urcitym nazvom ?? Poradite niekto?Potrebujem to do skoly???Vopred dakujem

Zaskodnicka akcia? :) Ucitel vlozi CD s vyucbovymi materialmi a hopsla...



nie to nie je zaskodnicka akcia...potrebujem taky program spravit ako rocnikovy projekt...do skoly...na predmet: Programovanie..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
Petr Hartl0
Grafoman
5. 6. 2007   #6
-
0
-

fíha. ročníkový projekt a začínáš ho tvořit na konci roku? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
jatra0
Duch
5. 6. 2007   #7
-
0
-

Pomaly dalej zajdes...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
5. 6. 2007   #8
-
0
-

Program na zasouvání a vysouvání cd-romky? To ti stačí pár řádků ve VB ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
5. 6. 2007   #9
-
0
-

Aspoň ti poradim s tím jak vysunout a zasunout Cd-rom....zbytek si už budeš muset domyslet sám...
Do uses přidej MMSystem.

Vysune Cd-rom:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

begin
mciSendString('Set cdaudio door open wait',nil,0,handle);
end;


Zasune Cd-rom:
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);

begin
mciSendString('Set cdaudio door closed wait',nil,0,handle);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*´¨)¸.·´¨)¸.·***·>>> www.seberm.com
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
6. 6. 2007   #10
-
0
-

To seberm: To díky tomu textu se provede zasunutí/vysunutí?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
6. 6. 2007   #11
-
0
-

To survik1: Ano...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*´¨)¸.·´¨)¸.·***·>>> www.seberm.com
jatra0
Duch
11. 6. 2007   #12
-
0
-

seberm píše:#
# Aspoň ti poradim s tím jak vysunout a zasunout Cd-rom....zbytek si už budeš muset domyslet sám...#
#Do uses přidej MMSystem.#
##
#Vysune Cd-rom:#
#

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);#
#begin#
# mciSendString(##uvozovka##Set cdaudio door open wait##uvozovka##,nil,0,handle);#
#end;
#
##
#Zasune Cd-rom:#
#
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);#
#begin#
# mciSendString(##uvozovka##Set cdaudio door closed wait##uvozovka##,nil,0,handle);#
#end;



Prosim ta,mozno to je trochu blba otazka, ale ja s tym programem moc robit nevim, jak mam pridat do uses MMSystem?Co to je uses?A co to je MMSystem??Dik...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
Duch
11. 6. 2007   #13
-
0
-

Re: program ktori vysunie cdromku - novýDatum: 11. 06. 2007 ve 09:00

jatra
Příspěvků: 5 seberm píše:
Aspoň ti poradim s tím jak vysunout a zasunout Cd-rom....zbytek si už budeš muset domyslet sám...
Do uses přidej MMSystem.

Vysune Cd-rom:


Kód
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);begin mciSendString('Set cdaudio door open wait',nil,0,handle);end;




Zasune Cd-rom:


Kód
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);begin mciSendString('Set cdaudio door closed wait',nil,0,handle);end;





Prosim ta,mozno to je trochu blba otazka, ale ja s tym programem moc robit nevim, jak mam pridat do uses MMSystem?Co to je uses?A co to je MMSystem??Dik...
--------------------------------------------------------------------------------
...MAFIAN...

....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ked nevies co to je uses atd., tak co tu hladas???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jatra0
Duch
11. 6. 2007   #14
-
0
-

To laco797: asi pomoc...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
Duch
11. 6. 2007   #15
-
0
-

To jatra: Hm pomoc, ale aspon minimum znalosti by si mal mat. To je akoby si chcel zostrojit auto a nepoznas pojmy ako volant, motor, kolesa, atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jatra0
Duch
13. 6. 2007   #16
-
0
-

Tak prosim Vas nepomoze niekto?potreboval by som to do 18.6

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
...MAFIAN...
retriwr0
Stálý člen
13. 6. 2007   #17
-
0
-

v části uses se přidávají knihovny nebo jiné unity, ve kterých můžeš mít procedury, datové typy, funkce, ... a ty pak můžeš z těchto unit používat aniž bys je musel znovu programovat, MMSystem je jedna z nich, uses najdeš na začátku zdrojového kódu, MMSystem přidáš připsáním jejího jména za ostatní unity



uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, MMSystem;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Program — založil Jan Burant

C# program — založil Tomas.P

Program — založil dakine

C# program — založil xpiii

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý