Pojistky – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pojistky – Hardware – Fórum – Programujte.comPojistky – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
4. 6. 2007   #1
-
0
-

Tak mamka zase jednou v návalu vzteku vytrhla pojistky a neodnesl to nikdo jiný než můj milášek :'-( Když se ho pokusím zapnout, dá jen maličkej impuls větráčku chladící procesor a zhasne.. Netušíte, čím by to mohlo být? Až dosud jsem dost pochyboval, že se PC při vytržení ze zásuvky může něco stát a poměrně dost nemile mě to překvapilo.. Teď jsem PC jakžtakž zprovoznil (ehm, jediné co zůstalo originální je skříň, hardisk, CD-ROMka a grafická karta - dost mě naštvalo, že tam nenarvu paměti, páč jinak by se s tímhle "nouzovým řešením" dalo docela průměrně vegetovat a možná by to tak už zůstalo).. TIA

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
4. 6. 2007   #2
-
0
-

:( ... upřímnou soustrast

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
geon0
Grafoman
4. 6. 2007   #3
-
0
-

zdroj, možná

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Pinkava Pavel0
Stálý člen
4. 6. 2007   #4
-
0
-

Spíš si myslím, že to odnesla deska...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. - Teorie Chaosu -
Arch Linux / Mac OSX Lion
5. 6. 2007   #5
-
0
-

Můžu zjistit, co z těchto dvou věcí to je bez toho, abych zkoušel jiný zdroj? (mám sice druhý, úplně stejný zdroj, ovšem s nějak zpřeházenými konektory).. Příp. kolik stojí nová deska?
BTW. jak poznám, kam mám zapojit LED diody (harddisk, napájení)? Pokus-omyl? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
5. 6. 2007   #6
-
0
-

Vymenit board :)

Desky stoji tak od tisicovky - ty nejvetsi shity.

NA to se musis podivat do manualu. Ono by to sice melo byt popsane na tech kabelech a boardu, jednou jsem to ale zapojoval jen podle toho a byla to docela smrt. Nakonec nefunguje jen svetylko od hadru, vsechno ostatni je v pohode :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
xp0
Věrný člen
5. 6. 2007   #7
-
0
-

To Zelenáč: buď je to napsaný přímo na desce nebo podel manuálu, ale už jsem potkal bordy kde označení na bordu a v manualu neseděli, pokus - omyl tím bys neměl nic pokazit, červený drát je +, modrý dej na zem, pokud to zaměníš nemůže ledka svítit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Zelenáč
~ Anonymní uživatel
1132 příspěvků
5. 6. 2007   #8
-
0
-

Nj vyzkoušel jsem funkcni zdroj a nic, takze du do nove desky.. Jen jeste jeden dotaazek, jak rozeznam DDR od DDR2? Cetl jsem takove zarucene informace, jako ze DDR2 nemaji zadne "zaseky" a DDR maji 1 uprostred; obe maji 1 uprostred ale jsou nejak posunute piny; mam si to na nich precist atd... Takze jak? Na desce, ze ktere ted pisu je RAM s jednou dirou priblizne uprostred a na te "stare"-rozbite desce maji zase 2 diry - uprostred a asi v petine.. Napsane ani na jedne nic neni a jsou vzajemne nekompatabilni, takze predpokladam, ze jedna je prave DDR2 a druha DDR; nebo snad existuji i jine druhy?
GGRR ted jsem se do toho uplne zamotal, jsem desne nervozni jelikoz provozovat slax live na PC se 128MB pameti je vo hubu a hlavne o ty nervy :-)
Takze jeste jednou - jake existuji druhy pameti a jak je od sebe rozeznat? TIA

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
W8eR_CZech0
Newbie
7. 6. 2007   #10
-
0
-

Většinou na tý paněti bývá nějaká nálepka, nebo tak něco. A proč to vlastně potřebuješ vědět. Pokud máš nějaký PC tak to tam zkus strčit a diagnostikovat tu pamě't třeba v everest home edition.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
gameserver.phorum.cz
Zelnáč
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 6. 2007   #11
-
0
-

Kdybych měl PC, do kterého ty paměti jdou strčit, tak si nekupuju novou základní desku...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 6. 2007   #12
-
0
-

DAMN OUTAGE!!! Chci toho snad tolik - základní desku pro P4 se socket 478, 2 IDE konektory, AGP, par PCI a 2 SDRAM sloty ??? Skoro si říkám, že se proti mně spikli všichni výrobci desek na světě :-( Nebo snad jen neumím hledat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
10. 6. 2007   #13
-
0
-

To Zelenáč: Výrobci se nespikli, spíš už na SDRAM z vysoka kašlou, protože to sou starý vykopávky. Hoď si tam radši DDR2. Sou mnohem lepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 6. 2007   #14
-
0
-

Mno, sehnal jsem (naštěstí dost levně) desku a to jen abych zjistil, že to deskou nééééni :-) Zbýjvají tedy tři možnosti - buďto odešli obě dvě paměti, procesor, nebo obojí... Co myslíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Sedlák0
Expert
11. 6. 2007   #15
-
0
-

A jseš si jistej, že to není zdrojem? Já osobně bych koupil novou RAMku, pančto kdyby to jí nebylo, můžeš koupit novej procesor a RAMku do slotu přidat (jestli teda ještě máš místo). Kdybys' koupil rovnou novej procák a pak zjistil, že to je RAMkou...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jan Bedna?0
Super člen
11. 6. 2007   #16
-
0
-

Zelen?? p??e:#
# Mno, sehnal jsem (na?t?st? dost levn?) desku a to jen abych zjistil, ?e to deskou n????ni :-) Zb?jvaj? tedy t?i mo?nosti - bu?to ode?li ob? dv? pam?ti, procesor, nebo oboj?... Co mysl?te?



No po??ta? by ti m?l zap?pat, ??m to je, kdy? ho zapne?. Hledej na google "bios beep", nap?. http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html a u?ij si diskot?ku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Jakub0
Věrný člen
11. 6. 2007   #17
-
0
-

N?m n?kalikr?t doma vypadl proud a pc to zatim p?e?il tak douf?m ?e m? to taky ne?ek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
11. 6. 2007   #18
-
0
-

Architekt p??e:#
#

Zelen?? p??e:#
# Mno, sehnal jsem (na?t?st? dost levn?) desku a to jen abych zjistil, ?e to deskou n????ni :-) Zb?jvaj? tedy t?i mo?nosti - bu?to ode?li ob? dv? pam?ti, procesor, nebo oboj?... Co mysl?te?

#
##
#No po??ta? by ti m?l zap?pat, ??m to je, kdy? ho zapne?. Hledej na google "bios beep", nap?. http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html a u?ij si diskot?ku :)


Dik, to me taky mohlo napadnout (ten bzucak jsem samozrejme davno odstrihnul :-)... Zapnu pajku a jdu to vyzkouset ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
17. 6. 2007   #19
-
0
-

Takže speaker ani necililinknul :'-(
V jaké části startu PC je poprvé použita operační paměť???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
19. 6. 2007   #20
-
0
-

To Zelenáč: A nezapojil si ho naopak? Pokud jede deska, musí pípat, i když tam není ani procák, ani paměti, prostě nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
16. 7. 2007   #21
-
0
-

Zkousel jsem to i obracene ;-) Mozna proste odesel nebo jsem ho spatne priskvaril !? Kdyztak zkusim jinej... Za to jsem prisel na zajimavou vec - kdyz vyndam procesor, deska, alespon tak soudim podle vetracku, bezi (i kdyz, co vlastne na takove desce bez procesoru krome vetracku bezi...), zatimco, jak jsem psal v prvnim prispevku, pokud tam procesor je, vetrak ihned vypne a jedine, co vykazuje jakousi znamku zivota je dioda indikujici tusim zapnuti..

Ovsem, podle mych dosavadnich znalosti by pocitac s vadnou operacni pameti zacal blbnout az pri zavadeni OS, nebo ne???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 7. 2007   #22
-
0
-

BTW. Fuj to je hnusny souveti :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Bengo0
Stálý člen
9. 1. 2008   #23
-
0
-

s tim me mama taky sere , si neuvedomuje ze vlastni komp co kupila ničí !! :smile5: :smile5: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý