Problém s identifikací fce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s identifikací fce – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s identifikací fce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

bird0
Duch
6. 6. 2007   #1
-
0
-

Chci požít nějakou fci a i přes źadání její hlavičky do stdafx.h mi kompilátor hlásí fce undeclared idetifier.
Já vím je to pro vás banalita ale ty začátky sou těžký.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
6. 6. 2007   #2
-
0
-

Zkus sem hodit kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Peter D.0
Expert
7. 6. 2007   #3
-
0
-

bird píše:#
# Chci požít nějakou fci a i přes źadání její hlavičky do stdafx.h mi kompilátor hlásí fce undeclared idetifier.#
#Já vím je to pro vás banalita ale ty začátky sou těžký.


na začiatku nepoužívaj predkompilovane hlavičky ;)
sprav si empty project a zaťažuj sa pochopením jazycha a programovania vôbec ako nastavenim IDE.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
bird0
Duch
11. 6. 2007   #4
-
0
-

Tak ta fce co sem použil je moc moderni na visual 6. Tak sem zkoušel použít jinou. Moje idea je změnit background bmp z červené třeba na modrou barvu. Použil sem fci SetBkColor ale... Co na to profici?

case WM_PAINT:
hdc = BeginPaint(hWnd, &ps);
// TODO: Add any drawing code here...
RECT rt;
GetClientRect(hWnd, &rt);
DrawText(hdc, szHello, strlen(szHello), &rt, DT_CENTER);

hbmp = LoadBitmap(hInst, MAKEINTRESOURCE(IDB_BITMAP1));
hdcm = CreateCompatibleDC(hdc);

SetBkColor(hdcm, 0x00ffbbcc );
SelectObject(hdcm, hbmp);

BitBlt(hdc, 0, 0, 48, 48, hdcm, 0, 0, SRCCOPY);
DeleteDC(hdcm);
DeleteObject(hbmp);
EndPaint(hWnd, &ps);
break;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
18. 6. 2007   #5
-
0
-

To, že by Visual neznal fci se mi zda poněkud podezřelé ;) Co to bylo za fci? A kde jsi k tomuhle kódu vůbec přišel? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Mrzout0
Duch
18. 6. 2007   #6
-
0
-

Jen tak od oka kdyz se na to kouknu , nebude to spis SetBgColor(...) ? :]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co mi neni rovno, potom je mi ho...
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
18. 6. 2007   #7
-
0
-

To Mrzout: Taková funkce neexistuje.
To bird: Já bych dal přednost spíše funkci FillRect, které předáš hdc, Rect a brush. To proto, že funkce SetBkColor mění pozadí textu a hlavně používá se většinou se spojení s textem(více viz http://www.builder.cz/art/cpp/ucime_se_winapi_6.html)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bird10
Duch
19. 6. 2007   #8
-
0
-

To midin: Počkej to je předkompilovanej kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
19. 6. 2007   #9
-
0
-

To bird1: Njn :) Zkousels to s Code::Blocks? Ci spise vytvorit projekt jako WinApi app?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bird10
Duch
19. 6. 2007   #10
-
0
-

To midin: No toto je přece projekt WIN 32. Nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
19. 6. 2007   #11
-
0
-

To bird1: Ano. Zkus to přes to jiný IDE. Mě to funguje bez problémů.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
19. 6. 2007   #12
-
0
-

To bird1: Ano. Zkus to přes to jiný IDE. Mně to funguje bez problémů.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bird10
Duch
19. 6. 2007   #13
-
0
-

To midin: Miro jsem zelenáč, IDE je co?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
20. 6. 2007   #14
-
0
-

To bird1: Vývojové prostředí, myslel jsem ty code::blocks, stahni a zkus.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Rekurzní fce, problém — založil _MarcuzZ_

Skok z fce do fce — založil Fcelik

Fce — založil Dave-CZ

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý