Problem :) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem :) – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblem :) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Ján Ivančík0
Stálý člen
7. 6. 2007   #1
-
0
-

Moja otazka znie: ked chcem viac nasobnu podmienku je to napr

If a = 156 and l = 154 then ...

alebo ako to ma byt?

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
jkonopasek0
Návštěvník
13. 6. 2007   #2
-
0
-

If má spoustu variant, např. jednoduchý If

If podmínka Then
If podmínka And podmínka Then
If podmínka Or podmínka And podmínka Then

nebo složený

If podmínka Then
..příkaz..
If podmínka Then
..příkaz..
Else
If podmínka Then
..příkaz..
End If
End If
End If

Pokud je složený If, je jedno, kolik jich napíšete, ale každý If musí mít End If.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Matoušek0
Návštěvník
15. 6. 2007   #3
-
0
-

jestli jde o násobné větvení a nebudu to tu opakovat pořád, je lepší používat
"select case" anžto je rychlejší

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Jakub Lajmon0
Věrný člen
16. 6. 2007   #4
-
0
-

maty píše:#
# jestli jde o násobné větvení a nebudu to tu opakovat pořád, je lepší používat #
#"select case" anžto je rychlejší


Je to pravda ale už som sa stretol so situáciami, keď proste select case nieje možné použiť, ale ak sa dá určite by som odporučil Select case

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jara0
Duch
6. 7. 2007   #5
-
0
-

Chtěl bych se na něco zeptat,nevíte jak mám napsat zdroj.kód když potřebuji něco sečíst např.:5+6=11? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
6. 7. 2007   #6
-
0
-

Ešte doplním jkonopaseka:
V 1 riadku môže byť aj

If podmienka Then prikaz Else prikaz

A k tomu zloženému tvaru - existuje aj ElseIf:


If a = 5 Then
prikaz
ElseIf a = 8 Then
prikaz
ElseIf a = 9 Then
prikaz
Else
prikaz
End If

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
6. 7. 2007   #7
-
0
-

To jara: Sčítať dve čísla? A čo s nimi? Ak uložiť do premennej, tak

suc = 5 + 6

Ale vážne som nepochopil, o čo ide...
Ak zobraziť výsledok, tak:
MsgBox(suc)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 7. 2007   #8
-
0
-

Sama voda, on sa pytal na viacnasobnu podmienku, ta sa robi pomocou zatvoriek :
if (a=5 AND b=3) then ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
7. 7. 2007   #9
-
0
-

To Tomas: Prečo by sa mala robiť pomocou zátvoriek?! Toto je VB, FufurR to má dobre....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ján Ivančík0
Stálý člen
7. 7. 2007   #10
-
0
-

To Tomas: presne tak thx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
Dušan Matoušek0
Návštěvník
16. 7. 2007   #11
-
0
-

To mylan4:páč je to přehlednější :-) ale jinak je to jedno,. teda dokud netvoříš složitější podmínky, tam se pak vyhodnocuje výraz v závorce jako celek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Problem s < a > — založil 7raul

Problém — založil Dfire

Problém — založil Ma.ty

Problém v C++ — založil Anonim

Problem — založil roonill

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý