Mam subor TXT v ktorom su udaje do databazy. Vseko prebehne pri importe normalne, ale pri prehliadani vlozenych udajov sa mi namiesto pismeniek z mekcenmi a dlznami zobrazia ako otazniky - cize pri importe sa prepisali na otazniky (data ktore su importovane su aj vo viacej jazykoch, a napr. taku rustinu, polstinu a pod. mi vobec nezobrazi - teda da mi same otazniky) . A pritom subor je kodovany v UTF8 a pri importe v PhpMyAdmin mam nastavene tiez UTF8 ... Neviete v com by mohla byt chyba ? (pripominam, ze v sobore je viacej jazykov - rustina, polstina, madarcina a slovencina)
Fórum › MySQL
Zly import dat do PhpMyAdnim
To greppi: a zkoušel jsi i jiné kódování? např. ISO-8859-2 ? To je pro východo-evropské jazyky, takže by mělo splnit svůj účel... mimochodem jaké kódování máš nastavené v PHPMyAdmin je úplně jedno, je to pouze "porovnávání", už se to tu myslím řešilo..
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
a zkoušel jsi i jiné kódování? např. ISO-8859-2 ?
Myslis kodovanie suboru alebo ako ?
Nahlásit jako SPAM
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
jj, souboru v meta tagu
Nahlásit jako SPAM
Programujte.com redaktor
My sme sa asi dobre nepochopili. Ten subor je typu TXT a tam niesu ziadne HTML znacky - tam su len hodnoty ktore som exportoval z Excelu (nieco take ako CSV) a chcem ich dat do databazi, ale problem je v tom ze pri importe mi to vlozi zle.
Nahlásit jako SPAM
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů
Podobná vlákna
Import dat z Excelu — založil greppi
Mysql import dát — založil Majo
Úprava xml pro import dat — založil jAkErCZ
Import CSV dat - analyza nejcastejsich hodnot — založil Petr
Export/import dat do *.csv, odkazování na mapy — založil MichalK
Moderátoři diskuze