Pomoc prvočísla nutně – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc prvočísla nutně – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc prvočísla nutně – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
10. 6. 2007   #1
-
0
-

mám za ukol napsat program na zjištění prvočísel mamho hotový ale névím jak ho obhájit prosím o radu jak funguje,děkuju

Program Procnikovka;
uses CRT;
var A,D,cislo:longint;
begin

clrscr;

textcolor (green);
begin
D:=0;
A:=2;
writeln ('Zadej Cislo a ja zjistim, je-li to prvocislo.');
readln (cislo);

if cislo>0 then
begin

if cislo=1 then writeln ('Zadane cislo neni prvocislo ani cislo slozene .')
else

begin
while (A<(cislo)) and (D = 0) do
begin

if (cislo mod A = 0) then D:=D+1;
if A>2 then A:=A+2
else A:=A+1;

End;
if D=0 then
writeln ('Zadane cislo je prvocislo .')
else writeln ('Zadane cislo neni prvocislo .');
end; end
else writeln('program pracuje jen s kladnymi cisly');
end;
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
12. 6. 2007   #2
-
0
-



uses CRT; {použije knihovnu crt}
var A,D,cislo:longint; {deklaruje proměnné typu longint}
begin

clrscr; {vymaže obrazovku}

textcolor (green); {nastaví barvu textu na zelenou}
begin
D:=0; {do D přiřadí hodnotu 0}
A:=2; {do A přiřadí hodnotu 2}
writeln ('Zadej Cislo a ja zjistim, je-li to prvocislo.'); {vypíše text v apostrofech a odřádkuje}
readln (cislo); {získá číslo od uživatele a odřádkuje}

if cislo>0 then {pokud je cislo > 0}
begin {skočí sem}

if cislo=1 then writeln ('Zadane cislo neni prvocislo ani cislo slozene .') {pokud je cislo = 1 vypíše text v apostrofech a odřádkuje}
else {jinak}

begin
while (A<cislo) and (D = 0) do {pokud je číslo > A a zároveň D = 0}
begin {proveď tento blok}

if (cislo mod A = 0) then D:=D+1; {pokud je zbytek po celočíselném dělení roven 0 do D přířaď D+1 (lze nahradit inc(D))}
if A>2 then A:=A+2 {pokud A > 2 do a přiřaď A +2}
else A:=A+1; {jinak zvyš A o jednu}

End;
if D=0 then {pokud je D=0 vypiš text v apostrofech}
writeln ('Zadane cislo je prvocislo .')
else writeln ('Zadane cislo neni prvocislo .'); {jinak vypiš tento text}
end; end
else writeln('program pracuje jen s kladnymi cisly'); {vypiš tento text}
end;
readln;
end.

doufám že okomentovaný ti to bude stačit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš0
Stálý člen
12. 6. 2007   #3
-
0
-

jsi napsal program a nevis jak funguje? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
12. 6. 2007   #4
-
0
-

děkuju za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
12. 6. 2007   #5
-
0
-

děkuju za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Laaca0
Stálý člen
12. 6. 2007   #6
-
0
-

Naprogramovaný to máš fakt otřesně - není divu, že to sám nechápeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DOS-u-akbar
Adrian
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 8. 2007   #7
-
0
-

AHoj hele ja jsem neco podobnyho taky resil..slo by to udelat takhle?

var
cislo : integer;
vysledek : integer;
Prvocislo : boolean;
begin
writeln('Zadejte nejaky cislo');
read(cislo);

Prvocislo:=False;

for i:=(cislo-1) downto 2 do
begin
vysledek:=cislo mod i;
if vysledek=0 then prvocislo:=True;
end;
if prvocislo=False then write('Prvocislo') else ('Neni');
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
21. 8. 2007   #8
-
0
-

To Adrian: no jo, slo, sice je to dost "neefektivni", ale asi funkcni.
(jenom drobna poznamka: celkem me zmatl vyznam promenne prvocislo -- clovek by si myslel, ze kdyz je true, tak to znamena, ze cislo je prvocislo a ne naopak) ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Co je to za hru? NUTNĚ! — založil Danstahr

Delphi matice - nutné — založil Belinka

Nutné schopnosti na trhu — založil KARLOSCZ1979

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý