Problém s hodnotou if . – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s hodnotou if . – Python – Fórum – Programujte.comProblém s hodnotou if . – Python – Fórum – Programujte.com

 

Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #1
-
0
-

help: ak v pythone programujem jeden malý program a dal som cislo=input("Zadaj nejaké číslo!") if cislo < 10: print"Číslo je menšie ako 10." if cislo > 10: print"Číslo je večšie ako 10." else: print"Číslo sa rovná desiatim." tak keď napíšem číslo väčšie ako 10, fičí to v poho, ked napíšem číslo rovnaké ako desať tiež, ale keď dám číslo menšie ako desať vypíše aj prvú hodnotu if cislo, aj hodnotu else, prečoooooooooooooo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
marek0
Stálý člen
13. 6. 2007   #2
-
0
-

co keby si pouzil podminku ...if ...elif a potom else lebo ako to vyzera ze mas dve prikazy :) skus miesto druheho if dat elif....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #3
-
0
-

aha, diki, fakt to v pohode už fičí. fakt vďaka za pomoc, a nevieš náhodou koľko približne trvá oznámkovanie?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
marek0
Stálý člen
13. 6. 2007   #4
-
0
-

uh to neviem ja som to geonovi nedaval znamkovat ....nejako mi to nechybali k zivotu...(inak prepac geon :) ) a inak nemas zac konecne mozem mat pocit ze som niekomu pomohol...lebo doteraz pomahali len mne :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #5
-
0
-

včera som začal z pytjonom, taže zatiaľ iba základy, preto som o funkcii elif ešte nepočul keby si chcel pozrieť kód tak

import random #

import pymedia
pisnicka=pymedia.Player()
pisnicka.start()
pisnicka.startPlayback("piesen.mp3")
cena = "1000"
print"Cena výrobku bola", cena, "SK."
random.randint(10,15)

import random #
print"Koľko je ",random.randint(1,10),"*",random.randint(1,10),"?"
print input("Prosím odpoveď: ")

odpoved = input('2 krát koľko je 36? ')
print '2 x', odpoved, '=', 2*odpoved

cislo=input("Zadaj nejaké číslo!")
if cislo < 10:
print"Číslo je menšie ako 10."
elif cislo > 10:
print"Číslo je večšie ako 10."
else:
print"Číslo sa rovná desiatim."

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Michal Takáč0
Věrný člen
13. 6. 2007   #6
-
0
-

ešte jeden problém, chcel by som to prerobiť do .exe, videl som návod, ale nie jak to neviem spraviť, takže by som sa ťa chcel spýtať či by si mi to nevysvetlil, alebo nespravil, a ptm dal link na download

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
geon0
Grafoman
13. 6. 2007   #7
-
0
-

w3q píše:#
# aha, diki, fakt to v pohode už fičí. fakt vďaka za pomoc, a nevieš náhodou koľko približne trvá oznámkovanie?



někdy týden, někdy den, jak to vyjde ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Promněné se stejnou hodnotou — založil Akimi Keita

Tlačítko s hodnotou php — založil Ondra

Práce s hodnotou čas — založil VasekTrain CZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý