Stejně mě to přijde divný ... taková blbá zkratka.
Fórum › Offtopic
Soutěž o zkratku pro "programátor"
kde si k tomu prisiel?
alebo resp. kdo to vymyslel, ja som to tu zbadal prvy krat :)
To FufurR: to tuším vymyslel Garret Raziel, prog-tor (autorem je zakladatel vlákna) se mi líbí mnohem víc
Ne, protože prg. znamená program. A to i normálně.
To DeaLer: Já proti tomu nic nemám, "prgor" jsem nabídl jenom proto, že to zní hrozně labilně. Ale stejně mám takovej pocit, že nesouhlasíš se vším, co já řeknu :D. Ale říkejte si programátorovi jak chcete, vy jste profesionálové.
To Garret Raziel: vím, že to tak vypadá, ale nehledej za tím žádnej účel
To DeaLer: :D třeba je to kvůli mým názorům... Ale musím ti poděkovat v jednom. Pomohls' mi v nazírání na svět operačních systémů.
Ale nezdá se vám, že prog-tor je moc dlouhé?
To Garret Raziel: to asi je ale ja by som asi bol za pRog :D prgor sa mi akosi nepaci, neviem preco nejde mi to do ucha :)
jj, pRog je lepší..
prgor je divný
Dobrá, pište své návrhy - na konci uděkáme anketu a pokusíme se vítěznou zkratku dostat do povědomí programátorské komunity...
Zatím tu máme:
prog-tor
prgor
prg.
pRog
To Zelenáč: mne sa pozdava aj prg., ale to bolo komisiou zamietnute ...
To FufurR: prg. nebylo komisí zamítnuté, neb nejsem žádná komise :D. Jen jsem řekl, že prg. je zkratka programu. Já hlasuji... nevím. Nechte mě uvažovat.
- "prog-tor" je trochu zdlouhavé, možná hlavně kvůli té pomlčce
- "prgor" zní úchylně, nejde mě to moc pod ruku, na druhou stranu to hrozně připomíná "haxor"
- "prg." - k tomu mám výše řečené výhrady
- "pRog" - vypadá esteticky úchylně. Hlavně to velké R, to mi taky moc nejde pod ruku
tudíž asi hlasuji sám pro sebe, pro "prgor", ale nejradši bych byl pro to, příjmout všechny tyto zkratky a každý by si mohl používat, co by mu zrovna padlo pod ruku. (tudíž já prgor, DeaLer a Zelenáč prog-tor, FufuR a Manq by mohli používat pRog, retriwr prg. a podobně.)
To Garret Raziel: PIŠTE POUZE NÁVRHY ;-) Hlasování proběhne až se sejde víc navrhů - chtěl bych s tou zkratkou trhnout dál než jen na tohle fórum, takže nechť zvítězí ta nejlepší =)
To sn3d: to neni originální ;-)
A není to koneckonců jedno ... stejně je lepší vývojář.
To Zelenáč: Ahá, omlouvám se, moje chyba. Tak např. by ještě mohlo být třeba "pgor", "pror", "progmar", ale napadá mě víc a ulítlejších návrhů, např "101", "prgcreator", či "pg++". Vyber si a do ankety zařaď, jaké chceš.
To DeaLer: Nebo developer.
To DeaLer: mi to mame v triede jedno, totiz je tam jeden debilko ktory o sebe tvrdi, ze je naj hacker, programator a vsetko ostatne, tak povieme skratka furby :)
Ještě mě napadlo "devkař" =)
Co takhle PITP. (Programator a IT Profesional):-)
To Zelenáč: To myslíš vážně? Tak bych si teda říkat nenechal... to už radši prgor-magor.
To tobel: To není vyloženě špatný nápad, ale nedá se to vyslovit.
A nebo "prorg". Mohlo by to odkazovat na to, že programátoři jsou vlastně organizace :D. Taky by se to mohlo psát "pr.org".
BTW je tady nějakej redaktor? Nechcete dát informaci, že se tady rozhoduje o zkratce programátorů, někam i na hlavní stranu?
To Garret Raziel: mne sa to pozdava, sak je to len skratka vyslovovat sa to nemusi, povies programator ...
Zakladatel tohoto vlákna je redaktor např... A navíc redaktoři nemají pravomoce přidávat něco na hlavní stranu, mohl by se o tom vydat článek, ale nevím jak by se tam dávaly návrhy (komentáře nejsou optimální)... Diskuze ve foru je dostačujicí myslím..
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
A co tak jednoducho PM (Programming Master - dufam ze som to napisal spravne )
Zelenáč pokud vím není redaktor ... já nejsem zakladatel vlákna.
Nevím jak vy, ale já jsem vlastně devmaster.
Jako je v FatF Tokio drift ,,DK"[Dýkej], neboli drift king tak tady by mohl být ,,PK"[Píkej], neboli programming king
aha... koukl sem na první příspěvek.
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To tobel: moze byt ;)
"Prger"
tobel píše:#
# Co takhle PITP. (Programator a IT Profesional):-)
A nebo to může být jen PIP
PGM ?
To neVERberleRfellerER: to znie jak prdel :D
To chce něco vznešeného akademického, třeba: ITDr, PrgDr, atd. Nebo více konkrétního dle specializace: PyDr, PhpDr, C++Dr atd. (nebo atDr.??? :-)
To Architekt: to ma cosi do seba..
To Architekt: výbornej nápad
a co takhle konkrétního dle specializace: PyDr, PhpDr, C++Dr atd. (nebo atDr.??? :-)
a nebo ZmrD :-D. Nebo LamaDr. To bude asi muj titul =)
To Architekt: Jo, to je dobry. Ale to C++Dr je takovy hloupy, navrhuju CppDr. A ty tituly se smi spojovat? Jako
PaDr. CppDr. Garret Raziel?
Garret Raziel píše:#
# To Architekt: Jo, to je dobry. Ale to C++Dr je takovy hloupy, navrhuju CppDr. A ty tituly se smi spojovat? Jako #
#PaDr. CppDr. Garret Raziel?
To rozhodně, třeba:
HtmlDr. CssDr. PhpIng. SqlIng. CppBc. JsBc. AsmBc. PaBc. Architekt, CPy.
Co takhle Prgrm?
Jednoducho Pr - Ako Dr
Já bych to možná přestal řešit, a začal používat všeříkající a již zlidovělé "geek".
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
Odborný název pro "otravné prográmky" — založil FeelThePain
HELP-vsechno je "Jen pro čtení" — založil jonmar679
Moderátoři diskuze