Přístup k objektům jedné třídy ze třídy druhé – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přístup k objektům jedné třídy ze třídy druhé – PHP – Fórum – Programujte.comPřístup k objektům jedné třídy ze třídy druhé – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ProgDan0
Stálý člen
13. 6. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,
mám taký zvláštní problém :) hledal sem na netu, ale nikde sem nějak nenašel nic, co by mi pomohlo, tak se snad najde někdo tady :)

Mám třídu:



class Nastaveni {
var usrname = 'tonda';
var password = 'heslo';
}

$config = new Nastaveni;


a pak mám ještě jenu třídu:


class Prihlaseni {

function Prihlas() {

//tady potrebuju nejak pristoupit k objektum usrname a password nadefinovanym v predchozi tride
//ale nevim jak :)
}

}

$prihlaseni = new Prihlaseni;

$prihlaseni -> Prihlas();


Mno snad sem to vysvětlil jasně :) díky za každou pomoc vedoucí k cíli (a omlouvám se, pokud je to primitivní problém :) sem trochu ve stresu, pulka mi toho zmizela z hlavy :) )...díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Reklama
Reklama
13. 6. 2007   #2
-
0
-

tak treba



$nastaveni = new Nastaveni;
$usrname1 = $nastaveni->usrname;
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
13. 6. 2007   #3
-
0
-

myslim ze by melo fungovat toto



//prepoklad:
$nastaveni = new Nataveni;
//a potom v prihlas

if($GLOBALS['nastaveni']->username)
echo "...";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
ProgDan0
Stálý člen
13. 6. 2007   #4
-
0
-

Určitě díky za pomoc, nicméně to zcela neřeší muj problém, pokud mám tuto situaci:



class MySQL {
function Connect(); {
$this -> id_spojeni = MySQL_Connect("localhost","username","password");
}
function Query($query) {
$this -> sql_res = MySQL_Query($query,$this -> id_spojeni);
}
}

class Login {
function Prihlas() {
$db = new MySQL;
$this -> vysledek = $db -> Query("SELECT * FROM .....");
}
}

$login = new Login;
$mysql = new MySQL;

$mysql -> Connect;


Potřebuju to využit takto.... při volání $mysql -> Connect uloží proměnna $this -> id_spojeni. Když pak ale třídu musím znovu deklarovat v každé té funkci Prihlas ve třídě Login, tak se vytvoří nová instance té třídy, ale to $this->id_spojeni je tam samozřejěm pak prázdné, což je pro mě problém (ano, mohl bych vynechat použítí id_spojeni v mysql_query, ale v mém případě to není možné (práce s více připojeními))....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
ProgDan0
Stálý člen
13. 6. 2007   #5
-
0
-

To hrach:
Díky, použití GLOBALS mě nenapadlo, to by mohlo fungovat....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý