Css v externom subore – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Css v externom subore – CSS – Fórum – Programujte.comCss v externom subore – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marek Čačko0
Stálý člen
13. 6. 2007   #1
-
0
-

mam css v externom subore da sa nejako spravit nech sa tento subor neuklada do vyrovnavacej pamete???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Petr Fojtík0
Věrný člen
22. 6. 2007   #2
-
0
-

Nechápu; uveď hypotetický příklad(příp.důvod)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
22. 6. 2007   #3
-
0
-

V tomto případě záleží na prohlížeči a jeho nastavení, u CSS souboru ukládání do cache prohlížeče ovlivnit nelze, ale čistě hypoteticky by to mohlo jít tak, že do HTML stránky vložíš META elementy pro zakázní cachovaní - mohlo by to pak mít i vliv na ten CSS styl



<meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache, must-revalidate">
<meta http-equiv="expires" content="0">
<meta http-equiv="last-modified" content="">

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
22. 6. 2007   #4
-
0
-

ProgDan píše:#
# CSS souboru ukládání do cache prohlížeče ovlivnit nelze,


lze a to jednoduše např. pomocí PHP

EDIT: nebo se mýlím? teď jste mě uplně zvyklali.. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
23. 6. 2007   #5
-
0
-

A proc to? Snad ho nemenis casto, takze navstevnikum by to problemy delat nemelo a pro potreby vyvoje si vystacis s Ctrl+F5 (alespon ve Foxu to tak je, v Opere snad taky. V IE myslim ze ne.), coz nacte veskery obsah znova.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
23. 6. 2007   #6
-
0
-

Stačí pridávať štýl asi takto:

<link href="style.css<?php echo date(); ?>" rel="stylesheet" type="text/css">

Je to taká "finta?". Ide o to, že prehliadač si vždy myslí, že sa dostal k úplne inému súboru (vždy má iný názov), takže ho načítava a na cache kašle.

Osobne som ale PROTI takémuto používaniu. Ak by si chcel po zmene designu "refreshnut" užívateľom CSS-ko, tak jednorazovo zmeň jeho názov. Serveru sa uľaví.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

2x include v subore — založil Tomas444

Link v .bat súbore — založil dusan0611

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý