Pomoc se sprovznenim SDL ve VS8 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc se sprovznenim SDL ve VS8 – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc se sprovznenim SDL ve VS8 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

yaqwsx+9
Posthunter
14. 6. 2007   #1
-
0
-

Snazil jsem se to najit,ale nic moc jsem nenasel.
Postupuji tak,ze incude nakopiruji do include ve slozce VS(nechce se i vypisovat cela cesta,ale jsem si jist,ze toto mam dobre)a to same udelam s libs(akorat do libs).Bohuzel kdyz dam jakykoliv program kompilovat(i priklady,ktere jsou bez chyby)TAk mi to napise chybu.PAk jsem si precetl,ze project musim davat jako static library.KDyz jse, to vyzkousel,davalo mi to jen jednu chybu-a to,ze chybi stdafx.h.TAk jsem ho z SDL dodal k tomu programu,jenze kdyz dam kompilovat,tak VS po me che abych vybral zkompilovane .exe.Nevite co s tim?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Peter D.0
Expert
14. 6. 2007   #2
-
0
-

File -> new project -> Visual C++ -> win32 -> win32 project (nezabudni napisať meno) -> next
v dalšom formulári zaškrtni Empty project. -> finish
Project -> add new item -> code (.cpp)
tam pastni nejaky jednoduchy SDL kód.
<ctrl> + F5

chyby linkera daj sem na forum.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
yaqwsx+9
Posthunter
15. 6. 2007   #3
-
0
-

TAk porad mi to hazelo nejaky nesmyslny chby,neco ve smyslu chyba 1020:nat found ngrt58(tot tam fakt bylo),tak jsem reinstl VS a nahral to tam znovu a uz mi to haze pouze chybu

1>------ Build started: Project: Test SDL, Configuration: Debug Win32 ------

1>Compiling...
1>main.cpp
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(1) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'SDL/SDL': No such file or directory
1>Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Honza\Dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\Test SDL\Test SDL\Debug\BuildLog.htm"
1>Test SDL - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Bohuzel nevim,ktery soubor mi chybi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Peter D.0
Expert
15. 6. 2007   #4
-
0
-

Cannot open include file: 'SDL/SDL'


skontroluj si include, mal by si tam mať :
#include <SDL.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Alan0
Věrný člen
15. 6. 2007   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #6
-
0
-

To mephi:
Podle kurzu SDl tady na programujte.com mam mit inicializovany

#include <SDL/SDL.h>

A i kdyz napisu
#include <SDL.h>
,tak mi to hodi tu chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Alan0
Věrný člen
16. 6. 2007   #7
-
0
-

no tak di do slozky kde mas nainstalovany VC a mrkni se do složky Include, kde se přesně nachází SDL.h

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #8
-
0
-

To Al:
TAk SDL.h se nachazi v adresari include,jenze ted sem vyzkousel priklad z prvni lekce a vyhodilo mi to chybu

1>------ Build started: Project: Test SDL, Configuration: Debug Win32 ------

1>Compiling...
1>main.cpp
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(27) : warning C4715: 'SDL_main' : not all control paths return a value
1>Compiling manifest to resources...
1>Linking...
1>main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _SDL_SetVideoMode referenced in function _SDL_main
1>main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _SDL_Quit referenced in function _SDL_main
1>main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _SDL_GetError referenced in function _SDL_main
1>main.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _SDL_Init referenced in function _SDL_main
1>MSVCRTD.lib(crtexe.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _main referenced in function ___tmainCRTStartup
1>C:\Documents and Settings\XXX\Dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\Test SDL\Debug\Test SDL.exe : fatal error LNK1120: 5 unresolved externals
1>Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\XXX\Dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\Test SDL\Test SDL\Debug\BuildLog.htm"
1>Test SDL - 6 error(s), 1 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

TAk z toho jsem jelen-nevim jesli je chyba u me nebo je spatne priklad v prvni lekci a druhe lekci
1>------ Build started: Project: Test SDL, Configuration: Debug Win32 ------

Chyba z 2. lekce:
1>Compiling...
1>main.cpp
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(81) : error C2001: newline in constant
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(82) : error C2001: newline in constant
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(83) : error C2146: syntax error : missing ')' before identifier 'exit'
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(92) : error C2001: newline in constant
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(93) : error C2001: newline in constant
1>c:\documents and settings\XXX\dokumenty\visual studio 2005\projects\test sdl\test sdl\main.cpp(94) : error C2146: syntax error : missing ')' before identifier 'exit'
1>Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\XXX\Dokumenty\Visual Studio 2005\Projects\Test SDL\Test SDL\Debug\BuildLog.htm"
1>Test SDL - 6 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Alan0
Věrný člen
16. 6. 2007   #9
-
0
-

hmm, a mas prilinkovany knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #10
-
0
-

To Al:
JO mam,ale podle tech chyb to vypada(nechce se mi to ani verit)ze je chyba v kodu,protze je tam chyba,ze chybi )
Bohuzel nemuzu najit zadny jiny tutor,kde by byly uplny zdrojaky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Alan0
Věrný člen
16. 6. 2007   #11
-
0
-

a co ten na tom rootu co sem posilal? Podle toho jedu já, a žádnej problém nemám..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #12
-
0
-

To Al:
TAk uz je tam jen jedna chyba,ale bohuzel taky chyba

1>------ Build started: Project: sdl02, Configuration: Debug Win32 ------

1>Compiling...
1>sdl_02.cpp
1>Compiling manifest to resources...
1>Linking...
1>LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'odbc32.lib'
1>Build log was saved at "file://d:\Programovani\prikladySDL\sdl_02_visual_cpp\Debug\BuildLog.htm"
1>sdl02 - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Ani google mi o te knihovne nic moc konkretnoho nerek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Alan0
Věrný člen
16. 6. 2007   #13
-
0
-

tak si přečti, co to píše. Je tam chyba s knihovnou odbc32.lib, tak ju zkus nakopírovat znovu.. Jinak taky mě napadlo, jestli si nakopíroval do složky system32 soubor SDL.dll

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #14
-
0
-

To Al:
NJ,jenze ono ta knihovna odbc32 neni obsah SDL,ale primo winu,a me to pise,ne ze chybi,ale ze nelze otevrit-kdyby chybela,tak je to bezproblemu.Skousel jsem ji kopirovat i do libs ve slozce VS a dokonce i ktomu prikladu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Alan0
Věrný člen
16. 6. 2007   #15
-
0
-

tak to zkus udelat v dev-c++

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #16
-
0
-

NO,radsi bych VS,protoze kamos,ktery mi nektere ulohy kontroluje,a on to kontroluje ve VSku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
DeaLer+2
Hero
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter D.0
Expert
16. 6. 2007   #18
-
0
-

odbc32.lib ? :D
podľa mňa skušaš spojazdniť niečo zložite, to je chyba.
z toho by vyplyvali tie chyby v kode.

pokiaľ ideš podľa návodu, ktorý je všade, tak to spustiš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Alan0
Věrný člen
17. 6. 2007   #19
-
0
-

to DeaLer> ooooo, snad nechceš říct že i ty Velký DeaLer máš své nedostatky :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
yaqwsx+9
Posthunter
17. 6. 2007   #20
-
0
-

To mephi:
NO,zkosim zkompilovat 1. priklad z tutoru na roootu.

JInak vyzkousel jsem kod

/* -- Include the precompiled libraries -- */

#ifdef WIN32
#pragma comment(lib, "SDL.lib")
#pragma comment(lib, "SDLmain.lib")
#endif

#include "SDL.h"

int main(int argc, char **argv)
{
printf("\nHello SDL User!\n");

/* initialize SDL */
if ( SDL_Init( SDL_INIT_VIDEO ) < 0 )
{
fprintf( stderr, "Video initialization failed: %s\n",
SDL_GetError( ) );
SDL_Quit( );
}

SDL_Quit( );

return 0;
}

A s nim mi to taky vyhodilo podobnou chybu,ale stacilo resetnout kompl a hned spustit VSko a uz se mi to zkompilovalo,bohuzel ten priklad z rootu mi nesel,ale podle chyb tam chybi zavrky,tak se na to mrknu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
DeaLer+2
Hero
17. 6. 2007   #21
-
0
-

To Al: špatnej topic, ale to je jedno ... jistě, že jo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
24. 6. 2007   #22
-
0
-

Nevim jak jsem to udelal,ale uz mi to konecne facha

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

SDL — založil survik1

SDL — založil survik1

SDL — založil Miro1701

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý