$_POST uziti – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

$_POST uziti – PHP – Fórum – Programujte.com$_POST uziti – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
15. 6. 2007   #1
-
0
-

Dobry den. Mam jen dotaz jestli jsem dobre pochopil princip uziti $_POST. Mam formular form1, ktery dale predava promennou do form2 a ten zas do form3. A jeste jeden dotaz Uziva se vzdy $_POST["neco"] nebo i $_POST['neco'] ?

Predem diky.

form1....
<input type="TEXT" name="inOverenePrihlaseni">



form2....
<input type="HIDDEN" name="inJmenoPrihlaseni" value=" <? echo $_POST["inOverenePrihlaseni"]; ?> ">


form3...
<input type="HIDDEN" name="inJmenoPrihlaseni" value=" <? echo $_POST["inJmenoPrihlaseni"]; ?> ">


<? echo"Tvoje jmeno je :"; echo $_POST["inJmenoPrihlaseni"]; ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 6. 2007   #2
-
0
-

erm.. nechápu moc dobře, co chceš. Alespon si typnu. Chceš, aby se zadaný text vytisknul? To oveření nechápu...



<form action="?akce=zobraz" method="post">
<input type="text" name="jmeno" value="Sem napiste jmeno">
<input type="submit" value="Vytiskni">
</form>

<?
if ($_GET['akce'] == "zobraz">
{
echo "Vase jmeno je:".$_POST['jmeno']."<br>";
}
?>


Snad jsem nic nezapoměl, píšu to v rychlosti.
Ještě ke druhýmu dotazu. Dají se použít oba typy uvozovek. Preferuji používání ' '. Proč?



<?
echo '<a href="http://hatlapala.cz">hatalitla</a>';
?>


kdyby se to použilo obráceně, tak by nefungoval link. kdyby se použil jen jeden typ uvozovek, přikaz by končil před http a to by vytisklo chybu. Dá se to objejít:




<?
echo "<a href=\"http://hatlapala.cz\">hatalitla</a>";
?>


Ale je to zbytečný a snad nikdo to nepoužívá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
15. 6. 2007   #3
-
0
-

No tak jak jsem to napsal. Je to vzdy jen kousek kodu samozrejme z formulare1 se poslou data do formulare2 a z toho do formulare3 a tam se to i ukaze. Mam ten kod dobre? Nejde mi o zpracovani, ale jesli se takto prenasi data pomoci te promenne $_POST['jmeno'] kdysi $jmeno .Nemam s tim zkusenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
15. 6. 2007   #4
-
0
-

To Petr: jj, máš

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Smokie0
Expert
15. 6. 2007   #5
-
0
-

Neviem ci by nebolo lepsie toto:

<form action="" method="post">

<input type="text" name="jmeno" value="Sem napiste jmeno">
<input type="submit" value="Vytiskni">
</form>

<?
if (!empty($_POST["jmeno"])) echo "Vase jmeno je:".$_POST['jmeno']."<br>";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
16. 6. 2007   #6
-
0
-

jo jo to je presne ono. A jak tu promennou prenesu do dalsiho formulare a pouziji takhle treba ? :

<input type="HIDDEN" name="jmeno" value=" <? echo $_POST['jmeno']; ?> ">

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Lajmon0
Věrný člen
16. 6. 2007   #7
-
0
-

Petr píše:#
# jo jo to je presne ono. A jak tu promennou prenesu do dalsiho formulare a pouziji takhle treba ? : #
##
#<input type="HIDDEN" name="jmeno" value=" <? echo $_POST[##uvozovka##jmeno##uvozovka##]; ?> ">#
#


ano aj toto je možnosť :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
16. 6. 2007   #8
-
0
-

Ja totiz nekde cetl ze PHP od verze 4 se to musi pouzivat ze to vetsina poskytovatelu jiz ma tak nastavene tak chci predejit tomu abych znova nemusel prepisovat svuj web kdyz ho zrovna ted predelavam do noveho kabatu. Je jeste neco co se podstatne zmenilo jako napriklad to vyse uvedene? Napr hodne pouzivam require atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 6. 2007   #9
-
0
-

To Petr: to co popisuješ se nazývá v nastavení register_globals... defaultně je u téměř všech poskytovatelů nastaven na OFF, což také doporučuji udělat na localhostu... je to hlavně kvůli bezpečnosti...
fce require je i v PHP5 nadále podporovaná, jen je otázka zda použít include nebo právě require, viz třeba manuál http://cz.php.net/manual/cs/function.require.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
16. 6. 2007   #10
-
0
-

Je nekde i manualek, kde je napsano co vse musim zmenit kdyz dam register_globals=off
Zmenil jsem to a uz mi nejedou stranky na localu a nevim kde hledat chybu kdyz nevim co vse ted musim zmenit.
Nejaky takovy manualek jako treba
Posilani formulare :
Predtim : neco
Ted : $_POST['neco']

Jinad diky za stalou pomoc -:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 6. 2007   #11
-
0
-

Vsechny promenne, ktere se pretim nadefinovaly automatiicky musis nadefinovat rucne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
16. 6. 2007   #12
-
0
-

Muzete trosku podrobneji s priklady, zacinam v tom plavat. Ja data hlavne vybiram z databaze a z formulare, nebo nacitam stranky pres require do index u ktery podle pouzite promenne to nacita. Jeste jsem se nesetkal s register_globals=off.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

$_POST uziti — založil Petr

Prehliadanie &amp;_POST pola — založil dalaman

Yield - užití — založil sunamo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý