Kodovani MySql versus web – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kodovani MySql versus web – PHP – Fórum – Programujte.comKodovani MySql versus web – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
16. 6. 2007   #1
-
0
-

Mam na freewebu : znakova sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) , Porovnavani pro toto pripojeni k MySQL: cp_1250_cz, stranky jsou kodovane v charset=windows-1250, primo na webu mi vse funguje a zobrazuji se vsechny znaky na localhostu mi chibi nektere znaky a je tam otaznik kdepak je chyba? Je idealni mit na webu znakovou sadu windows-1250 pro cestinu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jakub Lajmon0
Věrný člen
16. 6. 2007   #2
-
0
-

skus toto

mysql_query("SET NAMES 'cp1250'",$dbspojenie);


treba to dať hneď na začiatok, napríklad pri definícií spojenia s DB

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
16. 6. 2007   #3
-
0
-

Mam 2 otazky.

1, nemuze to byt nejaka chyba nekde v nastaveni, kdyz primo na webu mi to funguje a jen na localu ne?

2, Jde to dat i nekde mezi toto : $dVyber = MySQL_Select_DB("test"); ?

Prepisuji svuj web a tak vyse uvedena varianta by trvala hrozne dlouho prepsat.

Predem diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Lajmon0
Věrný člen
19. 6. 2007   #4
-
0
-

asi to bude v nastavení prenosu databázy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
21. 6. 2007   #5
-
0
-

Muzete mi to popsat podrobneji a hlavne jak to ovlivnit. Predem diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Lajmon0
Věrný člen
25. 6. 2007   #6
-
0
-

Binary Ranger píše:#
# skus toto#
#

mysql_query("SET NAMES ##uvozovka##cp1250##uvozovka##",$dbspojenie);
#
##
#treba to dať hneď na začiatok, napríklad pri definícií spojenia s DB#
#


... týmto nastavíš že vyberanie z DB bude reqalizované v kódovaní windows1250

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
26. 6. 2007   #7
-
0
-

<?
function Open()
{
$dSpoj=MySQL_Connect("localhost", "test", "passw");
$_GLOBALS [ 'dSpoj']=$dSpoj;

$dVyb=MySQL_Select_DB("test");
$_GLOBALS [ 'dVyb']=$dVyb;
mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250");
}
?>

Nakonec jsem to vyresil takto a funguje to. Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Mysql kódování — založil illi

Kodovaní v MySQL — založil PEtr

MySQL kódování — založil don_Dominique

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý