Nacitani souboru v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nacitani souboru v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comNacitani souboru v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

16. 6. 2007   #1
-
0
-

Dobry den. Muzete nekdo poradit?? Potrebuji v C udelat takovy cyklus ktery mi z jisteho adresare vypise vsechny soubory. jiz jsem videl neco jako :

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>
#include <dirent.h>

#define PATH "/homes/stn3d"

int main()
{
DIR* dir = NULL;
struct dirent* dir_entry = NULL;

opendir(PATH);
if (dir) {
while ( (dir_entry = readdir(dir)) != NULL ) {
printf("item: %s\n", dir_entry->d_name);
}
closedir(dir);
}
system("pause");
return 0;
}


jenze zaboha mi to nefunguje pod win , respektive nevypise mi to zadny soubor

Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
16. 6. 2007   #2
-
0
-

no ja ten Vas kod nezkousel ale jestli hledate neco pod win proc nepouzit:

#ifdef makro_linux
vas_kod
#elseif makro_windows
system("dir slozka /b!); //treba

jestli oto stojite nasel bych Vam zitra ty makra

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
17. 6. 2007   #3
-
0
-

dovod je jednoduchy.. totizto ono sa vypisuje obsah adresara /homes/stn3d.. Pochybujem ze vo Windows taky adresar bude existovat. Totizto vo windowsoch bude existovat ked uz tak c:\\homes\\stn3d.. takze zmen to #define PATH..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Martin0
Návštěvník
17. 6. 2007   #4
-
0
-

zacatecnik píše:#
# no ja ten Vas kod nezkousel ale jestli hledate neco pod win proc nepouzit:#
##
##ifdef makro_linux#
# vas_kod#
##elseif makro_windows#
# system("dir slozka /b!); //treba#
##
#jestli oto stojite nasel bych Vam zitra ty makra



tie makra by sa mohli hodit ak ich mas dobre otestovane :-) diq

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Na svete su dve veci nekonecne a to vesmir a ludska hlupost, sice tym prvym si niesom isty! (Einstein)
zacatecnik0
Super člen
18. 6. 2007   #5
-
0
-

#define WINVER 0x0400 //0x0500 je tusim XP staci pogooglit

takze by se mohl testovat rozsah WINVER, tady mala ukazka testovani:

ve windows.h:

#if defined(_WIN32_WINNT) && (WINVER < 0x0400) && (_WIN32_WINNT > 0x0400)
#error WINVER setting conflicts with _WIN32_WINNT setting
#endif

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Mirek Braho0
Stálý člen
19. 6. 2007   #6
-
0
-

Ahoj, taky sem tenhle problém řešil když sem dělal programek na přečasování titulků, a vyřešil :) Tady je kód (jen výřez):

 cout <<"Zadejte n"<<a<<"zev adres"<<a<<r<<"e s titulky (te"<<c<<"ka \".\" pro aktu"<<a<<"ln"<<ii<<" adres"<<a<<r<<"): ";

cin>>name;
if (name=="."){ name='.';}

DIR *pdir;
struct dirent *pent;

pdir=opendir(name.c_str());
if (!pdir){
cout <<"Zadan"<<yy<<" adres"<<a<<r<<" nebyl nalezen";
cin.get();
cin.get();
exit(1);
}

while ((pent=readdir(pdir))){
printf("%i. %s", i,pent->d_name);
printf("\n");
i++;
}


Includnout je třeba tuším #include <dirent.h> ale je možný že ještě něco k tomu. Nevím jestli je to to pravý ořechový, ale mě to pomohlo a funguje mi to.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Nacitani souboru — založil tester

Načítání dat ze souboru — založil GunSpawn

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý