Ahoj
Nevím, jestli jsem na toto vlákno vybral správné vlákno, ale mám dotaz. Chci se naučit něco málo o elektrotechnice. Doma jsem si sestrojil takový ty kraviny že rozvítím diodu připojenou na baterku ale tam jsem skončil. Proto se ptám jakou knížku (nebo on-line manuál) byste mi doporučili, abych se něco přiučil. Časem bych se rád dostal až k programování mikroprocesorů. Ale zatím mi stačí pochopit co je to rezistor atd;)
Díky!
Edit: Taky bych asi měl zezačátku chodit do nějaký elektrotechnický "přípravky" (jestli něco takovýho existuje), abych se naučil pájet atd. Takže jestli něco takového někde v praze znáte...
Fórum › Číslicová technika
Návody pro začátečníky
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker: omg, na jakou to chodíš školu!! Je ti 15 a nevíš, co je rezistor? :-)
Víceméně vím co to je, byl to příklad;) Chodím na všeobecný gymnázium se spíš humanitním zaměřením, takže nemáme informatiku a o fyzice takový věci neberem...
Proto se ptám po nějakých zdrojích, abych alespon nějaké začátky měl...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker:
Doporučuju knížky od Maliny Poznáváme elektroniku (několik dílů). První právě vysvětluje ty základní součástky). Vydalo je nakladatelství BEN
Díky, hned zítra si ji jedu koupit:)
Pro vyzkoušení Vaš
Se pochopitelně nedá naučit z knížek;) Proto jesm chtěl jet na tábor do novýho veselí (kam jede několik lidí z redakce) a kde bych se tohle mohl naučit, boužel jsem v tý době u moře., takže asi budu muset počkat napřesrok:(
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Návody a knihy pro začátek v PHP — založil penizkar
Pro začátečníky — založil D-Fox
Učebnice pro začátečníky (?) — založil Karlán
Kniha o C# pro začátečníky — založil fujinos