Vypis z textu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypis z textu – Python – Fórum – Programujte.comVypis z textu – Python – Fórum – Programujte.com

 

marek0
Stálý člen
18. 6. 2007   #1
-
0
-

caute potrebujem troska poradit :) mam vetu nieco ako myky@nieconieco.xy :PRIVMSG nieconieco : !pozdrav a chcel by som aby ukazoval iba to posledne ....to pozdrav :) cize existuje nejaky prikaz ktory by znazornoval iba to co mam za ':' vopred dik za odpovede

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
18. 6. 2007   #2
-
0
-

Pokud máš na všech řádkách vždy dvě dvojtečky, tak by stačilo použít split() s parametrem ":" a z výsledné n-tice použít poslední položku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
marek0
Stálý člen
18. 6. 2007   #3
-
0
-

To geon: jj dakujem pekne ale neviem ako by som tam odstranil tie hranate zatvorky aby mi tam nepisali?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
18. 6. 2007   #4
-
0
-

z výsledné n-tice použít poslední položku..... jaké hranaté závorky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
marek0
Stálý člen
18. 6. 2007   #5
-
0
-

ok ok :) ide to vies snazim sa spravit z toho
:myky_!user218@85.248.106.141 PRIVMSG #test :!cas
dokazal vypisat to prve cize 'myky_' a potom '!cas' ten vykricnik patri k prikazu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
18. 6. 2007   #6
-
0
-

Nerozumím co píšeš, taky proto, že nepoužíváš věty a háčky a čárky :-(
Tyhle SMS jsou děsný, nejen že ti chci poradit a musím řešit, jak to udělat, ale ještě navíc musím luštit, co to vlastně chceš :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
18. 6. 2007   #7
-
0
-

Pište prosím hezky česky/slovensky. Používejte věty, háčky a čárky. Zvýší se tím pohodlí nás ostatních, kteří chceme radit. Děkuji za všechny. Já vím, zdržuje to, ale mě/nás to zdržuje více.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
marek0
Stálý člen
19. 6. 2007   #8
-
0
-

To geon: prepac dam si pozor ale s tymy hacky a ciarky bude problem lebo mam len en klavesnicu v linuxe....
ide to ze chcem aby z tejto vety:
:myky_!user218@85.248.106.141 PRIVMSG #test :!cas
som dokazal iba vypisat 'myky_' a '!cas'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
19. 6. 2007   #9
-
0
-

myky píše:#
# To geon: prepac dam si pozor ale s tymy hacky a ciarky bude problem lebo mam len en klavesnicu v linuxe....#
#ide to ze chcem aby z tejto vety:#
#:myky_!user218@85.248.106.141 PRIVMSG #test :!cas#
#som dokazal iba vypisat ##uvozovka##myky_##uvozovka## a ##uvozovka##!cas##uvozovka##

Možno toto riešenie bude trošku príliš zdľhavé, ale zatiaľ mi nič iné nenapadlo.
Mohol by si dať celú vetu do jedného FOR, kde by sa overoval postupne každý znak či nie je "!" a postupne každý znak ukladal do iného reťazca.
Čiže niečo v zmysle


for($i=0;$i<$dlzka_retazca;$i++)
{
if($retazec[$i] <> '!') $retazec2.= $retazec[$i];
}

.= je zretazenie. Ak by si tam dal len =, tak $retazec2 bude mať na konci hodnotu posledného znaku, teda "_". Ale myslím, že to ani netreba vysvetlovať.
Sorry za PHP syntax, ale Pythonovský zatiaľ nepoznám tak dobre. Ale myslím, že je to jedno. Algoritmus ako algoritmus.


Takto by si získal v $retazec2 hodnotu ":myky_" a "!cas" by si získal rovnakým spôsobom, len by si na to išiel odzadu.

Možno, určite, existuje aj jednoduchšie riešenie, ale toto je prvé čo mi napadlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nosko0
Stálý člen
19. 6. 2007   #10
-
0
-

To Smokie:
Nevypíše ten tvoj algoritmus celú vetu bez výkričníkov(!) ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
19. 6. 2007   #11
-
0
-

To geon: prepac dam si pozor ale s tymy hacky a ciarky bude problem lebo mam len en klavesnicu v linuxe....
??? pod KDE/GNOME nefunguje slovenština?? bych se divil. Nicméně věty psát můžeš. Věta začíná velkým písmenem a končí tečkou ;-)

som dokazal iba vypisat 'myky_' a '!cas'
Tak !cas je v pohodě, ne? Tím způsobem, jak jsem popsal.
No a myky_ se udělá podobně: vezmeš první položku z n-tice a událáš na další split, tentokrát s "_" ;-)

Nebo se nauč regulární výrazy a budeš to mít vše na jednom řádku ;-) Pokud to bude hodně složité, stejně ti jiného nezbývá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
19. 6. 2007   #12
-
0
-

Ona to vlastně asi není n-tice, ale seznam, ale na tom zde zas tak moc nesejde. Pracuje se s nimi v tomto případě stejně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Smokie0
Expert
19. 6. 2007   #13
-
0
-

Nosko píše:#
# To Smokie:#
#Nevypíše ten tvoj algoritmus celú vetu bez výkričníkov(!) ??

Vypise, to je pravda. Sakra. Treba tam dat este jednu podmienku, ktora to zastavi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý