Fibonacciho posloupnost – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fibonacciho posloupnost – Delphi – Fórum – Programujte.comFibonacciho posloupnost – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

18. 6. 2007   #1
-
0
-

Mam problem s vytvorenim programku v Delphi na vypocet n-teho clena Fibonnaciho posloupnosti.Nemohl by mi nekdo pomoci.Jsem zacatecnik.Dik Lenula.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 6. 2007   #2
-
0
-

To lenula:tak už to mám,dík L.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
19. 6. 2007   #3
-
+1
-
Zajímavé

Lenula položí otázku, sám si to vyrieši a ešte si aj poďakuje...
Lenula napísal:

To lenula:tak už to mám,dík L.


Zaujímavé.... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 6. 2007   #4
-
0
-

heh...:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*´¨)¸.·´¨)¸.·***·>>> www.seberm.com
retriwr0
Stálý člen
23. 6. 2007   #5
-
0
-

podle hesla 'nejlepším přítelem člověka je on sám'.. no aspoň někdo ti s tím pomohl :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
sneakfast0
Newbie
23. 6. 2007   #6
-
0
-

zajimalo by me jestli lenula pouziva rekurzivni nebo nerekurzivni variantu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 11. 2009   #7
-
0
-

Mohl by jsem někdo nakopirovat kod programu v Delphi na vypocet n-teho clena Fibonnaciho posloupnosti, řešený pomocí rekurze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.233.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 11. 2009   #8
-
0
-

Ne nemohli :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 11. 2009   #9
-
0
-

Hmm tak teda děkuji , to je potom užitečne forum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.233.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 11. 2009   #10
-
0
-

Nikdo to tady nebude psát celé za tebe. Řekni, kde máš problém a my ti pomůžeme s řešením :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 11. 2009   #11
-
0
-

Mám tohle ale nějak to nefunguje:

function ff(n:integer):integer;
begin
if n=1 then
ff:=0
else
begin
if n=2 then
ff:=1
else
begin
ff:=ff(n-1)+ff(n-2);
end;
end;

end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.233.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 11. 2009   #12
-
0
-

To Franta : Říkají ti něco cykly, rekurzí se to dá sice taky řešit, ale rozhodně ne tak, jak to píšeš ty, doporucil bych cyklus for

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 11. 2009   #13
-
0
-

Bez rekurze to vyresit umim
function f(n:integer):integer;
var i,nova,druha,prvni:integer;
begin
prvni:=0;
druha:=1;
for i:=1 to n do
begin
nova:=prvni+druha;
prvni:=druha;
druha:=nova;
end;
f:=nova ;
end;
Ale potřebuji to mit udělane rekurzi, a hlavně to i pochopit potom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.233.–
kukacka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 11. 2009   #14
-
0
-

najdes definici fibonacciho posloupnosti

f(1) = 1
f(2) = 1
f(n) = f(n-1) + f(n-2) // pro (n > 2)

pseudokod:

fib(n) returns integer

if n < 2 return 1
else return (fib(n-1) + fib(n-2)

end fib

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
kukacka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 11. 2009   #15
-
0
-

To kukacka : mam tam nejaky chyby ze spechu, na to uz prijdes sam

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 11. 2009   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Franta
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
15. 11. 2009   #17
-
0
-

Nemůžu uvěřit tomu, že to bylo tak jednoduche, už mi to pěkně funguje a mužu pomoci této posloupnosti kouzlit :-) Jenom pro ty co by narazili na toto forum a řešili stejný problé tak syntaxe pro delphi je
function f(n:integer):integer;
begin
if n < 2 then result:=1
else
result:=f(n-1)+f(n-2);
end;

Kdy funkci zavoláte f(s parametrem n typu integer)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.174.–
kukacka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 11. 2009   #18
-
0
-

gratuluju:) dobra prace

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 11. 2009   #19
-
0
-

To Franta :

Fibonacciho posloupnost je definována takto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Fibonacciho_posloupnost.

Takže jenom pro upřesnění - v tom prográmku jsou 2 chybky. Správně by to bylo nějak takto (asi úplně netrefím syntaxi :smile11:):



if n = 0 then result:=0
else begin
if n = 1 then result:=1
else
result:=f(n-1)+f(n-2);
end;
end;


Nebo pokud chceš ignorovat 0, tak alespoň:


if n < 3 then result:=1

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Fibonacciho posloupnost — založil lma22

Fibonacciho posloupnost — založil pav

Fibonacciho čísla — založil laney10

Fibonacciho postupnosť — založil Peto

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý