Mizení a objevování (Jé!)... :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mizení a objevování (Jé!)... :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comMizení a objevování (Jé!)... :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Bára0
Newbie
19. 6. 2007   #1
-
0
-

Nevim, kam to mám napsat, týká se to totiž zároveň PHP a JS, ale nakonec sem se rozhodla, že toho JavaScriptu se to přece jenom týká víc.
Tak tedy, můj problém:
Když si vypíšu z databáze třeba články, a nechci, aby byly hned k přečtení, jenom hlavička a po kliknutí na odkaz by se zobrazil zbytek. To samozřejmě umim udělat, ale jenom u jednoho objektu, protože mám jednu funkci na celou stránku.

<script>

function setClass(cls) {
document.getElementById("zmiz").className=cls;
}
</script>

<body onload="setClass('none');">

<style>
.none {display: none;}
.visible {display: block;}
</style>


No a tomu, co chci, aby zmizelo, přiřadim id "zmiz"...
A problém spočívá v tom, že to platí jenom na jeden objekt, ten zbytek mi prostě nechce zmizet...
Potřebuju je od sebe nějak rozlišit, aby to fungovalo na všechny, tzn. aby měl každej jiný id... Jak ale potom upravit tu funkci, aby brala všechny?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 6. 2007   #2
-
0
-

To Morgue: každému dej jiné ID a pak všechny s danými ID skovej.
Přidám moji f-ci:

function zobrazSkryj(idecko){

el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'none')?'block':'none';
}


a pak máš v v DIVu např každý článek, tedy..
<div id="3">CLANEK_TEXT</div>

<div id="66">CLANEK_TEXT</div>
<div id="128">CLANEK_TEXT</div>


a dole napíšeš (nakonec stránky, před </body>):
<script>

zobrazSkryj('3');
zobrazSkryj('66');
zobrazSkryj('128');
</script>


A nebo při kliknutí:
<a onclick="zobrazSkryj('3');">Skryj/schovej</a>

Při použití dané f-ce se daný DIV schová/zobrazí - tedy přesně to opačné, než je.
Pokud je zobrazen, schová se, pokud je shovaný, zobrazí se.
když na to budeš klikat, bude se schovávat a zobrazovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Bára0
Newbie
19. 6. 2007   #3
-
0
-

To Curo: No, hele...
Pokusim se o to...
Ale myslim, že to nebude úplně tak hodně moc dobře možný... Poněvadž já neznam předem id jednotlivých článků... Se mění jejich počet, podle toho, jak je kdo vloží do databáze...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 6. 2007   #4
-
0
-

To Morgue: v php přiřadíš ID vždy od jedničky (ID nebereš z databáze, přiřadíš je při vypisování z DB). A počet bude statický, ne? Tedy počet článků, který se vypíše.. Jestli ne, generuj JS phpčkem..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Bára0
Newbie
19. 6. 2007   #5
-
0
-

To Curo: Tak asi jo, no...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Bára0
Newbie
19. 6. 2007   #6
-
0
-

To Curo:
Wow, no ne!!! Ono to opravdu funguje!!! :-D
Díky moc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý