Datum česky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Datum česky – PHP – Fórum – Programujte.comDatum česky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
20. 6. 2007   #1
-
0
-

Mám v databázi uložené datum ve formátu RRRR-MM-DD a já potřebuji aby mi někdo poradil popř. uvedl příklad jak to mám udělat aby se mi česky zobrazovalo např. středa, 20 června 2007.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 6. 2007   #2
-
0
-

To Pavel: To jde jedině překladem

tj.

function prevod($mesic)
{
if ($mesic == "1") return "Leden";
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
20. 6. 2007   #3
-
0
-

tak najskor si z toho musis dostať kazdý udaj zvlast. Bud to vytiahnes rovno z mysql teraz neviem funkciu povedat alebo to das ako to mas len potom budes musiet vystihnut z retazkca samostatne cas, den....
no ked to budes mat rozsekane uz len prepisat cisla na text teda mesiac 02 - Februar potom úpopripade spojit alebo vypisovat zvlast....
neviem ci som ti pomohol :D ....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je krutý :)
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
20. 6. 2007   #4
-
0
-

<?php

$datum = '2007-06-20';
$rozklad = explode('-', $datum);
setlocale(LC_TIME, 'cz');
echo strftime('%A, %d %B %Y', mktime(0, 0, 0, $rozklad[1], $rozklad[2], $rozklad[0]));
?>


Zrejme sa to dá spraviť aj jednoduchšie. Ale upozorňujem na prácu so setlocale! Táto funkcia sa chová na každom systéme inak (Win, Unix, Linux) a hlavne je závislá od nastavenia jazykového prostredia daného systému (a myslím, že aj od nastavenia PHP). Treba sa stým pohrať.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
20. 6. 2007   #5
-
0
-

a malo by to fungovať aj takto:

<?php

$datum = '2007-06-20';
setlocale(LC_TIME, 'cz');
echo strftime('%A, %d %B %Y', strtotime($datum));
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 6. 2007   #6
-
0
-

To OndreJ:Ok, teď jenom vysvětli, co která funkce dělá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jan Bednařík0
Super člen
20. 6. 2007   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Datum a čas - český — založil Lighter

Free RS česky — založil fuha

MessageDlg česky? — založil Sebix

Z apache na cesky-hosting — založil eda

Kvalitní český tým? — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý