Znaky v názvu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znaky v názvu – PHP – Fórum – Programujte.comZnaky v názvu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michall
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
20. 6. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
nevíte někdo jak udělat aby, když vytvářim složku tak mi to vzalo jakýkoliv název(s tečkama, mezarama) a nerozebíralo to obsah toho názvu.
děkuji

$slozka=VI. párty Praha 6;
mkdir ("./fotky/$slozka/nahledy" , 0777);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
20. 6. 2007   #2
-
0
-

Nemalo by to byť náhodou takto?

$slozka="VI. párty Praha 6";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michall
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
20. 6. 2007   #3
-
0
-

JJ, mělo to už jsem opravil, ale stejne to nefunguje. Vadí mu tam ta tečka a mezery.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 6. 2007   #4
-
0
-

URL muze AFAIK obsahovat jen alfanumericke znaky a podtrzitko..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michall
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
20. 6. 2007   #5
-
0
-

A je nějaká jiná možnost?? Šlo mi o to, že dělám fotogalerii. Uživatel nahraje přes FTP do adresáře fotky, adresář s fotkama, který se bude jmenovat jako název akce ze kteé fotky jsou. Do tohoto adresáře se automaticky vytvoří složka náhledy a do ní náhledy jednotlivých fotek.
Poté když někdo vyvolá fotogalerii tak se vypíše obsah složky a uživatel si vybere jakou fotogalerii chce. Všechno ostatní už mám hotovo, jen ty názvy bych nějak potřeboval. Děkuji za každý nápad

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michall
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
20. 6. 2007   #6
-
0
-

Zde jsou zdrojové kódy
-------------------------adresare.php-----------------------------------------
----------vypíše obsah adresáře fotky jako odkazy------------------------
<?
$adresar = './fotky/'; //zvolíme složku ze které chceme vypsat soubory
$vypsat = opendir($adresar); //otevře složku
while (false!==($file = readdir($vypsat))) //načtou se soubory
{
if ($file != "." && $file != "..")
{
echo "<a href=zobraz.php?slozka=$file>$file</a><br>"; //vypíšou se soubory
}
}
closedir($vypsat); //zavřeme složku
?>

-------------------------zobraz.php-------------------------------------------------------------

----podle vybraného odkazu, vybere složku a načte z ní fotky----------------------
<?
$slozka = $_GET['slozka']; //název obrázku
$slozka2="$slozka";
echo "$slozka2";
echo '<br><br>';
$slozka="./fotky/$slozka/";
$nahled = "nahledy"; //název složky pro miniatury

$vypis = opendir($slozka); //otevře složku
$celkem = '0'; //začátek počtu fotek
if(!file_exists("./fotky/$slozka2/nahledy" )){
ftp-mkdir ("./fotky/$slozka2/nahledy" , 0777);
}

while (false!==($file = readdir($vypis))) //načtou se soubory
{
if($file!="."&&$file!=".."&&!is_dir($file)&&$file!=$nahled) //preohledáme složku...
{
$celkem++; //...sečtem počet fotek...

if (file_exists($slozka.$nahled.'/'.$file))
{ //pokud existuje náhled tak ho zobrazíme...
echo '<a href="'.$slozka.$file.'"onclick="window.open(this.href); return false" target=_blank><img src="'.$slozka.'nahledy/'.$file.'" alt="'.$file.'"></a>'." ";
}//pokud neexistuje tak ho vytvoříme...
else echo '<a href="'.$slozka.$file.'"onclick="window.open(this.href); return false" target=_blank><img src="thumb.php?nazev='.$file.'&slozka2='.$slozka2.'" alt="'.$file.'"></a>'."";
}
} echo '<br>Celkem fotek v galerii: '.$celkem; // vypíšeme počet fotek v halerii...
closedir($vypis); //zavřeme složku
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Verze programu v názvu — založil ospalka123

Zapis nazvu sobru do DB — založil matuskm

Zmena nazvu unit — založil janot

Dotazeni nazvu souboru — založil oraf

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý