PHP a práca s obrázkami – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP a  práca s obrázkami – PHP – Fórum – Programujte.comPHP a práca s obrázkami – PHP – Fórum – Programujte.com

 

20. 6. 2007   #1
-
0
-

Zdravím všetkých,
nevedel by mi niekto poradiť ako sa dajú meniť rozmery uploadnutého obrázku pomocou php. Chcem zmeniť proste jeho šírku a výšku automaticky pomocou php skriptu. Za odpoveď vopred ďakujem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 6. 2007   #2
-
0
-

Celkem jednoduchy: zjistis, o jaky se jedna format, nactes jednotlive px do pole (tento krok se bude format od formatu lisit), s pomoci jednoduche matematiky zmenis velikost obrazku a zase exportujes do pozadovaneho formatu.. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 6. 2007   #3
-
0
-

To Zelenáč: Ďakujem zo odpoveď, ale mohol by si mi napísať ktorými funkciami by som to dosiahol? Ide o to že tie uploadované obraázky sa na webe zobrazujú aj ako miniatúry, preto chcem na server aby sa ukladali aj ako miniatúry a aj ako pôvodné obrázky do dvoch rôznych adresárov...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 6. 2007   #4
-
0
-

fopen, fread, fwrite, fclose

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 6. 2007   #5
-
0
-

To Zelenáč: ďakujem, vyskúšam to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
21. 6. 2007   #6
-
0
-

Zelenáč píše:#
# Celkem jednoduchy: zjistis, o jaky se jedna format, nactes jednotlive px do pole (tento krok se bude format od formatu lisit), s pomoci jednoduche matematiky zmenis velikost obrazku a zase exportujes do pozadovaneho formatu.. :-)

A co keby len zistil rozmery obrazku, potom zistil ich pomer a jednoduchymi matematickymi operaciami ho pouzival pri zmensovani/zvacsovani? Myslim, ze strata bude tak ci tak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
21. 6. 2007   #7
-
0
-

Robit si z neho srandu, na to by vas bolo, ale mohli ste mu aspon prezradit, ten supertajny projekt google, ze tam sa o tom pise... ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
21. 6. 2007   #8
-
0
-

To Prog.: Ja si z nej srandu nedelam ;-) Maximalne si muze stahnout nejakou knihovnu, ktera bude stejne provadet to same, co jsem napsal... Nebo snad mate nejaky jiny napad???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2007   #9
-
0
-

Smokie píše:#
#

Zelenáč píše:#
# Celkem jednoduchy: zjistis, o jaky se jedna format, nactes jednotlive px do pole (tento krok se bude format od formatu lisit), s pomoci jednoduche matematiky zmenis velikost obrazku a zase exportujes do pozadovaneho formatu.. :-)

A co keby len zistil rozmery obrazku, potom zistil ich pomer a jednoduchymi matematickymi operaciami ho pouzival pri zmensovani/zvacsovani? Myslim, ze strata bude tak ci tak :)


K cemu ti budou rozmery obrazku, kdyz nebudes mit jeho data? Bez nacteni obrazku - jakym zpusobem chces jeho rozmery zjistit a jak ho chces pote zmensovat/zvetsovat???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2007   #10
-
0
-

Rozhodne nemusis nacitat pixel po pixelu, na meneni rozmeru je funkce imagecopyresized(), podivej se do reference.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Smokie0
Expert
21. 6. 2007   #11
-
0
-

Zelenáč píše:#
#

Smokie píše:#
#

Zelenáč píše:#
# Celkem jednoduchy: zjistis, o jaky se jedna format, nactes jednotlive px do pole (tento krok se bude format od formatu lisit), s pomoci jednoduche matematiky zmenis velikost obrazku a zase exportujes do pozadovaneho formatu.. :-)

A co keby len zistil rozmery obrazku, potom zistil ich pomer a jednoduchymi matematickymi operaciami ho pouzival pri zmensovani/zvacsovani? Myslim, ze strata bude tak ci tak :)

#
#K cemu ti budou rozmery obrazku, kdyz nebudes mit jeho data? Bez nacteni obrazku - jakym zpusobem chces jeho rozmery zjistit a jak ho chces pote zmensovat/zvetsovat???

Ved ten obrazok ma uploadnuty...takze lahko z neho ziska tie rozmery. A na co chces nacitavat jeho data? Myslim, ze na to ides az zbytocne zlozito...

Cely jeho problem je ten, ze zrejme chce uploadnuty obrazok zmensit na konkretnu vysku, resp sirku, ale nemoze, pretoze kazdy obrazok ma ine rozmery a moze sa to potom deformovat (prilis vysoke, prilis siroke...).

Teda staci mu len zistit rozmery obrazku, zistit pomer sirka/vyska a potom mu staci len tu pevnu vysku vynasobit tym pomerom a dostane prislusnu sirku obrazku. Jednoducha matematika...

200 / 500 = 0,4
0,4 * 500 = 200

A zmensovat/zvacsovat to bude kludne cez IMG :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
21. 6. 2007   #12
-
0
-

	list($width, $height) = getimagesize("./nazov.gif");

$pomer = $width / $height;
$obrazok.= '<img src="./nazov.gif" width="325px" height="'.(325/$pomer).'px">';


alebo

	list($width, $height) = getimagesize("./nazov.gif");

$pomer = $width / $height;
$obrazok.= '<img src="./nazov.gif" width="'.(500*$pomer).'px" height="500px">';

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2007   #13
-
0
-

To jsou ty lidi co od rana do vecera procitaj reference a potom vedi i o takovych funkcich jako iamgecoyresized =) To ja misto cteni radsi sednu a napisu si f-ci vlastni...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
21. 6. 2007   #14
-
0
-

jo, esteze vies ze existuje nejake to PHP, ze si ho nemusis pisat sam :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
21. 6. 2007   #15
-
0
-

Proc znovu vynalezat kolo...

Ja si reference procital jen kdyz jsem hledal neco konkretniho a nevedel jsem presne co vlastne. Jinak praci s obrazky jsem se naucil pomoci prikladu na php.net, kde se to da docela solidne pochopit. Btw, pochybuju ze je ta tvoje funkce rychlejsi.

Smokie: To je prasarna, prohlizec to stejne musi stahovat cele.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
21. 6. 2007   #16
-
0
-

Prog. píše:#
# jo, esteze vies ze existuje nejake to PHP, ze si ho nemusis pisat sam :-D


Ovšem, kdybych si ho sám napsal, získal bych hromadu zkušeností ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
21. 6. 2007   #17
-
0
-

Zelenáč píše:#
#

Prog. píše:#
# jo, esteze vies ze existuje nejake to PHP, ze si ho nemusis pisat sam :-D

#
#Ovšem, kdybych si ho sám napsal, získal bych hromadu zkušeností ;-)



A predstav si tie skusenosti, keby si si este pred tym navrhol pocitac, na ktorom by to tvoje php slapalo... vies si to predstavit? vlastne tranzistory, vlstny procak, clovece, ty by si to dotiahol daleko ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
21. 6. 2007   #18
-
0
-

Jj, a předtím bych ještě stvořil svět :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik0
Super člen
21. 6. 2007   #19
-
0
-

To Zelenáč: LOOOL :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 6. 2007   #20
-
0
-

No nechcel som som aby sa tu niekto hadal kvoli mojmu prispevku, ale zistil som ze asi sme sa az tak nepochopili... Mne nerobi problem si nacitat rozmery obrazku a matematickym vzorcom ho potom zmensit a rozmery vlozit do atributov tagu img, ale ja som chcel aby mi niekto poradil skript, ktory z toho uploadnuteho obrazku urobi taky isty druhy obrazok, len so zmensenymi rozmermi. Cize ide o to, aby spravil druhy subor, ktory bude ten isty obrazok len s mensimi rozmermi. Ten povodny uploadnuty obrazok sa ulozi do jedneho adresara a ten druhy z neho vytvoreny pomocou skriptu php sa ulozi do ineho adresara. Ak by mi vedel niekto poradit, tak prosim poradte...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
24. 6. 2007   #21
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
24. 6. 2007   #22
-
0
-

GD je dost bezna, uz je snad i na kazdemfreehostingu. Jinak gogli, treba "php resize image".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý