Oprava 3.ukolu! ...12.pismeno – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Oprava 3.ukolu! ...12.pismeno – Python – Fórum – Programujte.comOprava 3.ukolu! ...12.pismeno – Python – Fórum – Programujte.com

 

TazDevil0
Newbie
22. 6. 2007   #1
-
0
-

to Geon:

1)v oprave ukolu si do komentare napsal cely vypis chyby... to byl jen blby vtip ze? =)

2)zadani 3.ukolu: 12. písmeno vytiskněte 50x.
v komentari si mi odpovedel: 2/ 12. písmeno není dvanácté ;-)

http://programujte.com/ukoly.php?akce=detail&id_detail=3621&sekce=17&load=none

veta = "Python je skvely objektove orientovany, interpretovany a interaktivni programovaci jazyk."

v tomto pripade by to bylo pismeno "e" ze tak? muj pripad byl ze jsem to bral jako znak a tedy sem dal vytisknout "k",
coz udelala vetsina lidi s plnym poctem bodu => spravnym ukolem, no nekdo mel dokonce 1* a vytisklo mu to "y" =)

bylo jen take mensi upozorneni ze sme vseci trubky =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
22. 6. 2007   #2
-
0
-

1/ nebyl - prostě mi ukol nefungoval a dal jsem ti tam tu hlášku. Že bych výjimečně udělal chybu já? Dej sem kdyžtak link na ten úkol, at to nemusím(e) hledat.

2/ 12. písmeno je jedenácté, protože první je nulté ;-) Vypadá to divně, ale myslím že je v lekci někde obrázek, pro lepší pochopoení. Takže dvanácté písmeno je veta[11] ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
TazDevil0
Newbie
22. 6. 2007   #3
-
0
-

1) JJ to se omlouvám ten úkol jsem odevzdal nefunkční ale spíš si mohl říct třeba co je to za chybu a nebo co si dávat pozor... Bo tu hlášku sem viděl snad stokrát =)))

2) Znovu bych to upřesnil... Bud by mělo být zadání úkolu:
a) 12.písmeno ve věte... což bylo "e"
nebo
b) 12.znak ve věte... a to je "k"

takže:

Geon: Takže dvanácté písmeno je veta[11] ;-)


je sporné bo " " není písmeno ale znak =)
snad už si rozumíme?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
22. 6. 2007   #4
-
0
-

1/ aha, tak to nedělej tak, že odevzdas ukol s chybou, ale zeptej se na tu chybu tady, před odevzdáním
2/ njn, ty jsi ale hnidopich ;-) Ještě jeden takový a už to budu muset v tom článku opravit, protože máš trochu pravdu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
TazDevil0
Newbie
22. 6. 2007   #5
-
0
-

1) JJ to už je srozuměno =)
2) Jasně že mám =)
no nechám to být a odevzdám úkol správně...
ale jen at pak nemáš výhrady k mé funkci jak minule =)))



def vytisk(xtepismeno, odkud, kolikrat):
return odkud[xtepismeno - 1]*kolikrat

print "12.pismeno vytisknout 50x: ", vytisk(12, veta, 50) # mezera je v tom pripade brana jako pismeno

Geon:


2/ 12. písmeno není dvanácté ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Oprava úkolů — založil Polarski

Známkování úkolů. — založil geon

Opravování úkolů — založil selkir

Otázka k úkolu — založil Veganekk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý