Register_globals = Off a promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Register_globals = Off  a promenne – PHP – Fórum – Programujte.comRegister_globals = Off a promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
22. 6. 2007   #1
-
0
-



Dobry den. Od vcerejska se seznamuji s register_globals = Off a mam hned prvni problem.
Na svem index.php mam tento kod:

<A HREF="index.php?funkce1=funkce1">Funkce1</A>

<?
if ( $funkce1=="funkce1" )
{
require("funkce.php");
}
else
{
echo "Uvodni Text";
}
?>

na strance funkce.php mam tento kod :

<?
if ($funkce1=="funkce1")
{
echo "Funkce 1";
}
else
{
echo $false="Nepodarilo se";
}

?>

Kde je chyba, ze se mi nevipise Funkce 1?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
22. 6. 2007   #2
-
0
-

global premmenne sa ti uz neregistruju automaticky. cize uz nemozes pri requeste index.php?funkce1=funkce1 pouzit premmennu $funkce1, lebo neexistuje. Existuje vsak $_GET['funkce1'] ...

http://www.php.net/globals

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
22. 6. 2007   #3
-
0
-

Jak ma tedy spravne vypadat muj kod? Prominte seznamuji se s tim teprve od vcera.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik0
Super člen
22. 6. 2007   #4
-
0
-

To Petr: No tam kde máš $funkce1 nahrdíš to $_GET['funkce1'] !!!
takže :



<?
if ( $_GET['funkce1']=="funkce1" )
{
require("funkce.php");
}
else
{
echo "Uvodni Text";
}
?>



<?
if ($_GET['funkce1']=="funkce1")
{
echo "Funkce 1";
}
else
{
echo $false="Nepodarilo se";
}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
22. 6. 2007   #5
-
0
-

Znamena to, ze kdyz chci mit nejakou promennou musi ji dat vzdy jako $_GET['nejakapromenna'] $_POST['nejakapromenna'] ci $_REQUEST['nejakapromenna'] a prepsat svych 150 stran kodu? Kdy se nejcasteji pouziva $_REQUEST ?

Existuje na to i nejaka dobra ceska knizka i s pouzitim php 5, MySql a vyctem a pouzitim vsech dostupnych funkcich co jsou v php5?

Kdyz napriklad budu vybirat data z databaze musim ty promenne deklarovat treba
global $TextzDB, $CislozDB; a pak je teprve vybrat z DB ?

Predem diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Promenne — založil Zelenáč

Proměnné C# — založil aTTix

Dynamické proměnné — založil MarekF

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý