Relativní cesta k souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Relativní cesta k souboru – Delphi – Fórum – Programujte.comRelativní cesta k souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Pavel Tobiáš0
Super člen
22. 6. 2007   #1
-
0
-

Je možné nějak zjistit relativní cestu k nějakému souboru z jeho absolutní cesty?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
22. 6. 2007   #2
-
0
-

Delphi Object and Component Reference
ExtractRelativePath function

See also

Returns a relative path name, relative to a specific base directory.

Unit

SysUtils

Category

file name utilities

Delphi syntax:

function ExtractRelativePath(const BaseName, DestName: string): string;

C++ syntax:

extern PACKAGE AnsiString __fastcall ExtractRelativePath(const AnsiString BaseName, const AnsiString DestName);

Description

Call ExtractRelativePath to convert a fully qualified path name into a relative path name. The DestName parameter specifies file name (including path) to be converted. BaseName is the fully qualified name of the base directory to which the returned path name should be relative. BaseName may or may not include a file name, but it must include the final path delimiter.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Tobiáš0
Super člen
23. 6. 2007   #3
-
0
-

Díky, podívat se do příručky mě nenapadlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Relativní cesta — založil Radmill

Relativní a Absolutní cesta — založil Aricak

Nahrání souboru - cesta — založil krot

Cesta uloženého souboru — založil Atheo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý