Načtení písmen do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načtení písmen do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení písmen do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Corey
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 6. 2007   #1
-
0
-



#include <stdio.h>

char alpha[0];

substr(write, pozice) char *write; int pozice;
{
strncpy(alpha, write+pozice, 1);
}

main()
{

int countof, i, CISLO;
char *text, pismeno[CISLO];

printf("Napis text.");
scanf("%s", text);
countof = (strlen(text) + 1);
for(i = 0; i < countof; i++)
{
pismeno[i] = substr(text, i);
}
for(i = 0; i < countof; i++)
{
printf(pismeno[i]);
}
system("PAUSE");
return 0;
}


.. chci aby po zadani nejakeho textu se postupne pismena nacitala do pole, ale nevim co delam spatne

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 6. 2007   #2
-
0
-

Huh, zajimavý kód. K&R C syntaxe se, tuším, nějaký ten pátek už nepoužívá;)

>>.. chci aby po zadani nejakeho textu se postupne pismena nacitala do pole, ale nevim co delam spatne

Na to přece nepotřebuješ další funkci. Na řetezec se dá dívat jako na pole znaků, to znamená, že řetezec už je pole. A k jednotlivým prvkům pole se dostaneš přes pole[index]. Takže ten tvůj příklad by mohl vypadat, nějak takto(nekompiloval jsem to):



#include <stdio.h>

#define CISLO 50

int main()
{

int countof, i;
char text[CISLO], pismeno[CISLO];

printf("Napis text.");
scanf("%s", text); // scanf nacte jen retezec po prvni bily znak
countof = (strlen(text) + 1); //takto tam zahrnes i ukoncovaci nulu, ale pokud je to zamer
for(i = 0; i < countof; i++)
{
pismeno[i] = text[i];
}
for(i = 0; i < countof; i++)
{
printf("%c", pismeno[i]);
}
system("PAUSE");
return 0;
}


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Corey
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 6. 2007   #3
-
0
-

To Jura: THX
btw co je ta KaR syntaxe?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 6. 2007   #4
-
0
-

To Corey:

K&R C, myslím, byla první norma jazyka C(ještě předtím než vznikla ANSI). Stačí zadat do Googlu K&R C a vyplivne ti mnoho odkazů, tak si pokud tě to nějak výrazně zajímá, můžes přečíst o tom něco více. Jinak právě K&R C používalo u parametrů funckí tento zápis:



substr(write, pozice) char *write; int pozice;

Kdežto dnes v ANSI C se používá(příklad):


int substr(char *write, int pozice)

Těch rozdílů je samozřejmě více, takže jak jsem psal, pokud máš takový zájem o historii, tak zkus Google.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Corey
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 6. 2007   #5
-
0
-

ještě něco:
jak to udělat aby to načetlo celou větu myslím i s mezerama?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
24. 6. 2007   #6
-
0
-

To Corey:
pouzij getline

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 6. 2007   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
25. 6. 2007   #8
-
0
-

To Jura: Ty jsi chodící encyklopedie programování koukám :D A to ti je 17? (Někde sem to tu myslim zahlídnul).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
25. 6. 2007   #9
-
0
-

To vollf82:

Je mi 20. A encyklopedie určitě nejsem :D. Nicméně většina problémů, které se tu řeší jsou spíše začátečnické, takže buď jsem se s nima setkal sám, nebo se na ně dá najít řešení na internetu. A když už nic, tak k tomu člověk dojde povětšinou sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
26. 6. 2007   #10
-
0
-

To Jura: Heh a hlavne obdivujem to ze mas cas tu riesit niekedy doslova blbosti, kedy clovek tu pastne 200riadkov kodu a hladaj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
26. 6. 2007   #11
-
0
-

To sn3d:
:D nj, co nadělám. Spíše je to tím, že nemám na čem dělat, kdyby jsi věděl o nějakém projektu, tak dej klidně vědět. Rád se přiučím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
27. 6. 2007   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Načtení do pole — založil Vacken

Načtení souboru do pole — založil Jakub

Nacteni hodnot do pole — založil Romanzdk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý