Nevite(poripadne jestli se nechysta tady na programujte.com) o nejakych tutorialech(nejlepe v CZ a popripadne knihach)na DirectX?Skousel jsem hledat,ale krome of stranky microsoftu a monade.cz,jsem nic nenasel.
Pokud se budete ptat proc jsem se nedavo ptal na SDL a ted se ptam na Direct,tak je to proto,ze mam kamose,ktery programuje od svych 10let(je mu 28).Bohuzel nemam s nim posledni dobou moc moznost komunikovat a on mi doporucil,ze je lepsi uz ted zacit pouzivat Direct nebo OpenGL.
Jo a na foru uz jsem skousel hledat,bohuzel nic.
Fórum › C / C++
DirectX -tutorialy
To yaqwsx:
Proč nevyužít kompromis? ;) OGL + SDL (OGL grafika, SDL na vše ostatní - uživ. vstup, síť, hení zařízení, atd. ). Určitě je to jednodušší než DX, ten je založen, pokud vím na COM. A to asi chtělo nějaké větší znalosti C++, ale samozřejmě nemůžu vědět, jak na tom jsi.
NO,me ten kamos rikal,ze s mojima znalostma je direct dobrou volbou,ale nevim,proto chci nejaky tutory abych poravnal,zda-li je pro me direct dobrou volbou a nebo jestli jeste pockat.
EDIt:O tom kompromisu jsem uz premyslel,jen nevim jak by to bylo s kompabilitou
To yaqwsx:
Rozhodnutí je jen na tobě, nejlépe sám víš jak na tom jsi. Takže pokud umíš OOP, tak jdi třeba do DX. Nicméně SDL + OGL rozhodně není špatná volba(o kompabilitu bych se opravdu nebál), kromě toho nebudeš mít problém portovat na jiné systémy, což se ti s DX patrně nepovede. Kromě toho,když už potřebuješ české tutoriály, tak jsou dobrou do startu nehe.ceske-hry.cz. A samozřjmě pokud trváš na OOp, tak i OGL si můžeš zabalit do objektů.
To Jura:
No,direct vypada zajimave,jen nevim jak to vypada s tou kritikou,ze je potreba napsat hodne kodu,aby se neco zobrazilo.JInak to kamosovo hodnoceni bylo neco ve smyslu algritmy dobry,bohuzel jeste nemas moc velke znalosti matemetiky(to je tim,ze chodim na gymlu do tercie)
EDIT:Ono cesky tutory moc nepotrebuju,ale matersky jazyk je vzdy vyhodou..
To yaqwsx:
Myslím, že dokud to sám nevyzkoušíš, tak moje nebo něčí jiné rady jsou k ničemu. Zkus si aspoň vytvořit jenoduché okno v DX a OGL a uvidíš, co ti sedne lépe. K tomu DX ještě budeš potřebovat DirectX SDK(451.4 MB).
A co tak si kupit knihu? Ked ti nevyhovuje anglictina, je to dobre riesenie a mas to vsetko na jednom mieste a na papiery. Je pravda ze programator ktory kodi grafiku ti povie ze ta kniha nieje nic moc ale myslim ze pre zaciatocnika je v pohode za tych par korun... http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/programujeme-grafiku-v-microsoft-direct3d/
To sn3d:
Vsak,jo kniha je na zacatky nejlepsi,ale ja prvne chtel nejaky tutor,abych si moh rozmyslet,zdali mam delat v SDL a na direct pockat,nebo zdali jit rovnou na direct.
filczek píše:#
# to yaqwsx: myslím že v časopisu CHIP byly nějaký tutoriály. Co si pamatuju tak tam byla tvorba krajiny atd.... ale musel bych se mrknout jestli nekecám
jj potvrzuju videl sem to na jednom warez foru ke stazeni ;-)
sn3d píše:#
# A co tak si kupit knihu? ... http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/programujeme-grafiku-v-microsoft-direct3d/
jj tu taky mam od ty doby co vysla (tusim stala 400kc) ale jeste jsem ji neotevrel :D nesel sem do dX :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
DirectX 8/9 — založil samo
DirectX 9c a 10 — založil eraser17
C#/C++ a DirectX — založil Scrash
DirectX - začátky — založil yaqwsx
Moderátoři diskuze