Return – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Return – C / C++ – Fórum – Programujte.comReturn – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jockie0
Newbie
25. 4. 2006   #1
-
0
-

zdravim...
potreboval bych vysvetlit lehkou drobnost ohledne returnu a jejich hodnot :?

int Pridej(FILE *dtb)

{
databaze data;
printf("zadejte jmeno: ");
scanf("%s",data.jmeno );
printf("zadejte prijmeni: ");
scanf("%s",data.prijmeni);
printf("zadejte rok narozeni: ");
scanf("%d",&data.RokNarozeni);
if (fseek(dtb,0,SEEK_END) != 0)
return 1;
if (fwrite(&data,sizeof(databaze),1,dtb) != 0)
return 0;
if (fflush(dtb) != 0)
return 0;
return 1;
}


proc tady jednotlive returny vraci to co vraci ?? potreboval bych to pochopit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lovi´n it .... c(_)
Reklama
Reklama
Tom?? Bos0
Stálý člen
25. 4. 2006   #2
-
0
-



if (fseek(dtb,0,SEEK_END) != 0)
return 1;

Vracia 1, ked sa v subore nepodari posunut o 0 od konca.



if (fwrite(&data,sizeof(databaze),1,dtb) != 0)
return 0;

Vracia 0, pokial sa nieco zapise do suboru.



if (fflush(dtb) != 0)
return 0;

Vracia 0, ked sa buffer nepodarilo vyprazdnit do suboru.

Ak sa nesplni ani jedna z tychto podmienok, tak funkcia vracia 1. Treba poznat ako program bude dalej manipulovat s navratovou hodnotou, pokial chces vediet co sa stane ked sa ukonci tato funkcia.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Jockie0
Newbie
27. 4. 2006   #3
-
0
-

Tomi: A k čemu to je dobré? Co mi to řekne, když to vrátí 1 resp. 0? Jak se s tím dál pracuje, co program udělá dál?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lovi´n it .... c(_)
Jura_0
Stálý člen
27. 4. 2006   #4
-
0
-

Jockie napsal:

Tomi: A k cemu to je dobry ?? co mi to rekne kdyz to vrati 1 resp. 0 ?? Jak se s tim dal pracuje...co to program udela dal ??


Ja sice nejsem Tomi, ale snad mu to nebude vadit.
To , co to rekne programatorovi uz zalezi jenom na nem. Ale obecne pokud vracite z fce cokoliv nenuloveho je to brano jako TRUE a naopak 0 je FALSE.
Cili pak muzete kdekoliv napsat
if(Nejaka_fce()) // vrati 1 - vse probehlo uspesne
printf("Parada");
else // nekde nastala chyba
printf("Neco se potentotovalo");


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jockie0
Newbie
27. 4. 2006   #5
-
0
-

Diky ... už je to aspon trochu jasnejsi :ok:

BTW: Neporadil by mi nekdo, neco na studovani C? Nejake dobre serialy na netu a hlavne zadani s resenim? abych moh cvicit a cvicit a cvicit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lovi´n it .... c(_)
Jura_0
Stálý člen
27. 4. 2006   #6
-
0
-

Jockie napsal:

Diky ... už je to aspon trochu jasnejsi :ok:

BTW: Neporadil by mi nekdo, neco na studovani C ?? nejake dobre serialy na netu a hlavne zadani s resenim ?? abych moh cvicit a cvicit a cvicit ...


Celkem paradni serial je napriklad na http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=370,pak dalsi vynikajici clanky o C http://sallyx.org/sally/c/ potom muzete pokracovat C++ na serveru http://www.builder.cz. Podle meho nazoru, tohle jsou jedny z nejlepsich clanku na ceskem webu vubec(samozrejme se k nim radi i programujte.com;)).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
27. 4. 2006   #7
-
0
-

Pokud máte chuť a čas, tak si procvičujte pokud možno všecko. Já jsem do toho spadnul ve škole a to nebyl čas. Prostě jen učit se na něčem, co musím stihnout za měsíc. Proto procvičujte, procvičujte a procvičujte!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Jockie0
Newbie
27. 4. 2006   #8
-
0
-

paashi napsal:

Poku? m?te chu? a ?as, tak si procvi?ujte pokud mo?no v?ecko. J? jsem do toho spadnul ve ?kole a to nebyl ?as. Prost? jen u?it se na n??em, co mus?m stihnout za m?s?c. Proto procvi?ujte, procvi?ujte a procvi?ujte!



No ja padam soustavne :sport: sem na stredni a prave do nas lejou C horem dolem ... a me to celkem bavi, chtel bych se naucit dobre programovat ale probira se to tak hrozne rychle vsechno ze zjistuju ze zakladni veci nemam zvladli a je sice hezky ze delame uz soubory a buh vi co jeste ale poradne probrany funkce nemame ... tak prave do toho chci proniknout nak sam :pche:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lovi´n it .... c(_)
Tomáš Bos0
Stálý člen
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 137 hostů

Podobná vlákna

Return v kompozici — založil Tomáš

Problem s return — založil john-smith

Return vs exit — založil Robo

Return znakov stringu — založil Martin

Jak zavolat return? — založil Vladimir

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý