Header – Typografie – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Header – Typografie – Fórum – Programujte.comHeader – Typografie – Fórum – Programujte.com

 

Michal0
Newbie
28. 6. 2007   #1
-
0
-

Zdravím. Udělal jsem si header na webovou stránku v psku a nevím, jak udělat s kolonek s textem odkaz. Nevíte někdo jak na to? Díky za každou radu.

BTW. tady je ten header http://img243.imageshack.us/my.php?image=header3wr7.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
28. 6. 2007   #2
-
0
-

Jestli to chápu dobře chceš mít obrázek jako odkaz.... Není nic jednoduššího, než obrázek rozřezat na jednotlivé díly a potom udělat kód

<a href="stranka.htm"><img src="neco.gif" alt="obr" /></a>


nebo pokud chceš, můžeš si pohrát s klikacími mapami, což trvá asi o něco déle...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Michal0
Newbie
28. 6. 2007   #3
-
0
-

Nemohl by si to trochu rozvest? teprve zacinam s HTML. A ty mapy bys taky mohl....Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
28. 6. 2007   #4
-
0
-

já bych to fakt obrázkem neřešil a to hlavně z jednoho důvodu, ber ohled na ty co třeba mají zakázané obrázky, ti pak nic neuvidí ;-)

ps: k těm mapám pokud sem tě tedy nepřesvědčil: http://jakpsatweb.cz/html/obrazky.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Michal0
Newbie
28. 6. 2007   #5
-
0
-

Potřeboval bych to rozřezat ty spodní kolonky s textem jednotlivě a udělat s každé kolonky odkaz a nevím, jak na to. Nemohl byste někdo udělat takovej menší tut třeba v 10 krocích? 1) V psku použiju slice tool a uřežu první kolonku a dál nevím.........

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 6. 2007   #6
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille:
1) vemeš ten slice tool a rozřeš to, jak potřebuješ
2) dáš uložit pro web (Soubor -> Uložit pro web)
3) máš vyexporotvané obrázky v *.gif například
4) pak v HTML souboru jen uděláš to, co jsem psal výše, tedy:

<a href="stranka.htm"><img src="neco.gif" alt="obr" /></a>

5) takhle uděláš celé pro všech 7 položek v menu (nezapomeň u všech obrázků uvést atribut ALT nebo TITLE)
6) měl bys mít hotovo :-)

Tady máš úryvek kodu, kde jsem to používal já, je to pomocí tabulek, lepší by to bylo pomocí CSS, ale jako příklad to snad poslouží:
<div class="navigace">


<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr>
<td>
<img src="obrazy/navigace.gif" alt="Šimko Webdesin" height="43" width="192" />
</td>
<td>
<a href="index.php">
<img src="obrazy/domu.gif" onmouseover="this.src='obrazy/domu2.gif'" onmouseout="this.src='obrazy/domu.gif'" alt="Domů" height="43" width="113" /></a>
</td>

<td>
<a href="reference.php">
<img src="obrazy/reference.gif" onmouseover="this.src='obrazy/reference2.gif'" onmouseout="this.src='obrazy/reference.gif'" alt="Reference" height="43" width="117" /></a>
</td>
<td>
<a href="nabidka.php">
<img src="obrazy/nabidka.gif" onmouseover="this.src='obrazy/nabidka2.gif'" onmouseout="this.src='obrazy/nabidka.gif'" alt="Nabídka" height="43" width="121" /></a>
</td>
<td>

<a href="objednavka.php">
<img src="obrazy/objednavka.gif" onmouseover="this.src='obrazy/objednavka2.gif'" onmouseout="this.src='obrazy/objednavka.gif'" alt="Objednávka" height="43" width="155" /></a>
</td>
</tr>
</table>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Michal0
Newbie
29. 6. 2007   #7
-
0
-

Tak jsem to vyzkoušel. Nařezal jsem to, pak uložil do jpg a potom napsal do html. Odkaz se z toho udělal, ale ohraničený modrým rámečkem. Nevíš čím to může být?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 6. 2007   #8
-
0
-

no u obrázku dej

<a href="neco.html><img src="obr.jpg" alt="popisek" border="0"></a>

a nebo pomocí CSS


<html>
<head>
<title></title>
<style>
img {border: 0}
</style>
</head>
<body>

<a href="neco.html><img src="obr.jpg" alt="popisek"></a>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Michal0
Newbie
29. 6. 2007   #9
-
0
-

Jo já vůl zapomněl na border. Už to mám díky hoši jste borci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 6. 2007   #10
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille: nemáš zač ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Header — založil mORb

Header — založil survik1

Header — založil cheeester

Template header — založil TauWich

Header ve třídách — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý