Neviem zrovna ci to sem patri ale... stretol som sa s problemom pri vykreslovani JPG na Safari 2.0.4 na Mac OS X... Ked si pozriete: http://www.morb.pacienti.sk a vsimnete si hlavicku tak v obrazku je farba pozadia rovnaka ako pozadie celej stranky.. ale v Safari je cely obrazok tmavsi ako pozadie webu.. chova sa to rovnako ako ked pouzijem ten isty obrazok v PNG na IE 6... a absolutne netusim kde moze byt problem.. Pod winXP existuje len Safari 3 Beta a tam to fici v poriadku.. Vsimol som si to uz na viacerych weboch.. dik za kazdu radu...
Fórum › Typografie
Vykreslovanie JPG
Pro začátek máš ten obrázek #3D3D3D a pozadí #3E3D3D :-) Zkus to opravit a napiš, jestli to pomohlo. Kdyby ne, dej na pozadí body opakující se 1x1 px výřez pozadí z toho horního obrázku.
tak nefacha ani jedno ani druhe.. Viem ze sposob ulozenia ma vplyv aj na farby a pod.. ale aspon na mojich kompoch sa to nijak neprejavuje.. kamaratka robila nejaku grafiku.. vsade to islo v poho ale ked sme to skusili otvorit na MACu tak farby boli dost odlisne.. ale nie ze by tam boli len ine odtiene.. ale vyzeralo to skor ako invert.. jednoducho absolutne sa to nepodobalo... takze fakt neviem co s tym.. ja som logo ulozil ako JPG, Quality: 10; Type: Progressive, Level: 3 a background som supol do GIFu bez transparentu Black&White vo photoshope..
To mORb: Ten background dej taky do jpg, ve stejné kvalitě. IMHO to budou nějak blbě nastavený barvy na tom konkrétním MACu.
no.. tak to uz islo.. ale zase okraje hlavneho obsahu boli v inej farbe.. a vsetko hadzat do jpg nechcem.. ved len ten background 1x1 mal 21 Kb... takze fakt netusim ako to inak vyriesit... este to vyskusam na inych macoch..
TAK UZ SOM ZISTIL PRICINU... Citujem MAIL:
Safari podporuje totizto ICC profily a spravu farieb kdezto firefox nie ..tu farbu tam v obrazku ma doladenu podla farby pozadia firefox to berie ako je safari vsak este berie z obrazku ICC profil a tym padom upravi farbu..
Takze riesit to treba s PNG a alfa kanal doladit hackom pre IE -lt 7
no hlavne bych se fakt vykaslal na jpeg ;-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vykreslovanie v GD2 kniznice — založil BgDestroy
Vykreslovanie herneho pola — založil Jozef Vrana
Vykreslovanie cez Double buffer bez volania rapaint — založil Jimi
Otevření jpg — založil Jakub Vojáček
Z jpg do TIFF — založil Janina