Zmena prav – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmena prav – PHP – Fórum – Programujte.comZmena prav – PHP – Fórum – Programujte.com

 

aranes0
Newbie
29. 6. 2007   #1
-
0
-

Nazdar,
nedari sa mi zmenit prava suboru pomocou php
spustim script ako vlastik, ale aj tak sa nic nezmeni :(

chmod( 'test/newdir/myfile.txt' , 0777 ) ;

neviete co robim zle?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
29. 6. 2007   #2
-
0
-

no spíš bych ti doporučil změnit to přímo přes TC.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
aranes0
Newbie
29. 6. 2007   #3
-
0
-

To Phoenix:tak ano,ine riesenie nemam... ale preco to nejde? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
29. 6. 2007   #4
-
0
-

no já jsem to takhle řešit ani nezkoušel, zdá se mi že ta funkce je ňáká divná.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 6. 2007   #5
-
0
-

Tak zaprve zkus tohle:



chmod( 'test/newdir/myfile.txt' , 0777 ) or die("Nepodařilo se změnit atributy souboru");

A napiš, zda to "opravdu" nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 6. 2007   #6
-
0
-

Na jakém to beží operačním systému?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
30. 6. 2007   #7
-
0
-

To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
30. 6. 2007   #8
-
0
-

Architekt píše:#
# To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.


Přesně tak!!! Windows nic takového jako práva nemají, takže není co nastavovat ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
suchy
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
30. 6. 2007   #9
-
0
-

zalezi aj od nadstavenia na servri. ja napriklad tuto moznost nemam. musim nadstavovat cez ftp klient.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 7. 2007   #10
-
0
-

Zelenáč píše:#
#

Architekt píše:#
# To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.

#
#Přesně tak!!! Windows nic takového jako práva nemají, takže není co nastavovat ;-)



Samozrejme ze ji maji, jen trochu jinak zpracovanou ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ján Ivančík0
Stálý člen
1. 7. 2007   #11
-
0
-

Vyzera to na dalsiu Windows/Linux vojnu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
1. 7. 2007   #12
-
0
-

To Zelenac, ja nic :P (sry, ja se fakt neudrzel kdyz tady roztrobuje kraviny)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Bednařík0
Super člen
1. 7. 2007   #13
-
0
-

To CommanderZ: Teď tě nechápu... mělo to být pro mě?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 7. 2007   #14
-
0
-

K čemu tahle práva jsou? Kde se dá najít kompletní seznam (nj, asi v manuálu, ale trochu přesněji?)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
1. 7. 2007   #15
-
0
-

Architekt, sry, sry, melo to byt na zelenace ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Richard Kaliarik0
Super člen
1. 7. 2007   #16
-
0
-

To FufurR: to som aj chcel napisat, ale ty si ma bohuzial predbehol :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Jan Bednařík0
Super člen
1. 7. 2007   #17
-
0
-

To survik1: Práva jsou k tomu, aby si každej nemohl dělat co chce. Máš třeba složku s fotkama z dovolené a chceš, aby si je mohla prohlížet uživatelka mamka, ale nemohla je omylem upravit nebo smazat. Tak jí odebereš práva pro úpravu a mazaní. A pak máš složku s fotkama méně než málo oblečených slečen a nechceš, aby o ní kdokoliv věděl, tak všem uživatelům, kromě sebe, odebereš všechna práva k té složce. Nebo máš složku sdílenou pro kamarády, kam ti nahrávají mp3 a nechceš, aby viděli, co tam už je nahráno. Tak jim necháš práva pro zápis a ostatní jim odebereš. Podobně mohou mít uživatelé práva ke spouštění určitých programů, instalování, atp. Jestli se chceš dovědět víc, googli např. "přístupová práva"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý