Náhodné číslo s dolní hodnotou – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Náhodné číslo s dolní hodnotou – Delphi – Fórum – Programujte.comNáhodné číslo s dolní hodnotou – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

DevOrNot
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 7. 2007   #1
-
0
-



var a:integer;
a=Random(20);

způsobí, že bude platit 0<=a<20. Je možné nějak určit i minimální hodnotu, aby místo nuly byla třeba desítka?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 7. 2007   #2
-
0
-

Nevím jestli je na to příkaz, ale co takhle k náhodně vygenerovánemu číslu přičíst dolní hranici. Takže:



var a:integrer;
a=Random(20-10)+10;//min hranice 10, max 20

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dominik0
Super člen
1. 7. 2007   #3
-
0
-

To Blujacker: Nemělo by to lepší takhle:

a:=random(11)+10

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
1. 7. 2007   #4
-
0
-

don_Dominique má pravdu, len doplním, že všeobecne je to:



a:=random(max-min+1)+min;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DevOrNot
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 7. 2007   #5
-
0
-

Díky všem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Woju
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 7. 2007   #6
-
0
-

bry den, muzu se jeste ohledne neceho zeptat ??? mám tlačítko, a label. Po kliknutí na tlačítko by se mi v labelu mělo objevit náhodné číslo od 1 do 6. Pora´dte pls .. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 7. 2007   #7
-
0
-

To Woju:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

begin
Randomize;
Label1.Caption:= IntToStr(Random(6)+1);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*´¨)¸.·´¨)¸.·***·>>> www.seberm.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Náhodné číslo — založil Jakub Vojáček

Nahodne cislo — založil Marek Čačko

Náhodné číslo — založil Xeror

Nahodne cislo — založil Zelenáč

Náhodné číslo — založil paking

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý