Tisk – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tisk – Delphi – Fórum – Programujte.comTisk – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

TuroLog
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 7. 2007   #1
-
0
-

Jak se dá vytisknout obsah komponenty Memo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
1. 7. 2007   #2
-
0
-

Pokud je mi známo, tak komponenta TMemo nemá žádnou metodu Print jako je tomu u RichEditu, takže je nutné si to obsloužit sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
3. 7. 2007   #3
-
0
-

Zde máš univerzální proceduru pro tisk z komponenty MEMO....do USES si ještě přihoď Printers



procedure PrintMemo(memo: TMemo, printdialog: TPrintDialog);
var PrintFile: TextFile;
i: integer;
begin
if printdialog.Execute then begin
AssingPrn(printfile); //priradi soubor k tiskarne
Rewrite(printfile); //resetuje vystup

for i:=0 to memo.Lines.Count-1 do
WriteLn(printfile, memo.Lines[i]);

CloseFile(printfile);
end;


Při ručním tisku pracuješ s tiskárnou jako se souborem..nejdřív ji musíš otevřít, pak resetovat a zapisuješ do ní normálně po řádcích....je to psaný na starší verzi Delphi (myslim že 4 nebo 5), ale mělo by to fungovat i na novějších....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 7. 2007   #4
-
0
-

To ProgDan:

A co když nechce příjít o formátování?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
3. 7. 2007   #5
-
0
-

Pokud vím tak výstup z MEMa je neformátovaný....stejne jako kdyz z MEMA ukladas do souboru, taky prijdes o formátování...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
3. 7. 2007   #6
-
0
-

No, základní formátování ovšem TMemo _zobrazit_ umí,takže když chce někdo tisknout z Mema, tak bych přepokládal, že se chce zachovat i formátování. Takže já narhuju si to prostě nakreslit na DC tiskárny. Ale to ví stejně TuroLog nejlépe sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Tobiáš0
Super člen
4. 7. 2007   #7
-
0
-

To TuroLog: Být tebou, radši bych použil komponentu RichEdit. Není v ničem horší než Memo a když chceš tisknout stačí napsat:

NazevTvehoRichEditu.Print;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
brambooor
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 5. 2008   #8
-
0
-

Dobrý den, mám problém s tiskem z komponenty IMAGE... potřebuju vytisknout obrázek a nevím jak to udělat, poradíte mi ? děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.173.–
Hejnator0
Duch
10. 6. 2008   #9
-
0
-

Neví někdo jak vytisknout obsah stringgridu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Tisk — založil Zavi

Tisk — založil bernie

Tisk v C# — založil Chatar

Tisk — založil sire

Tisk datagridview — založil dargorar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý