Ahoj, kdysi tady byl topic kde se dalo vymazáním obsahu jedné systémové složky zrychlit spouštění systému. Prolezl jsem to tady křížem krážem ale asi to už někdo bohužel smazal :( Nainstaloval jsem nové XP a strašně dlouho trvá než se načtou. Přitom je to úplně nová instalace.
Fórum › Software
Dlouhý start nových XP
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
Omlouvám se za duplicitu dotazu, malé nedopatření.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
je to složka prefetch ve složce windows, ale nejsem si jsit jestli ti to pomůže, jestli ti trvá dlouho než se načte plocha a programy, tak hledej problém ve spuštěných programech po startu systému, či může být chyba v některým v ovladačích(mě si již několikrát stalo, že při nesprávném ukončení systému, se nesjpiš poškodili nějaké soubory ovladaču či systému, jedině pomohlo obnovení systému)
http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html
Sorry za OT, ale tohle jsem si nemoh odpustit. :-)
To meneltharion: Měl jsem možnost si to odzkoušet. Když mi pomalu ale jistě dogradoval start XP a já si přečetl o tomle, zkusil jsem to a pomohlo to a ne jenom na chvíli.
To XP: Jj díky. Mám na mysli start win ještě před plochou. Je právěže divné e to trvá tak dlouho protože je to úplně nová instalace. Takže s drivery by neměl být problém. Načítání trvá skoro 2x déle než u staré instalace. Vím že to může způsobovat řeba síťovka když je odpojený kabel, nebo když něco XP hledají, ale teď nemají co hledat. Ještě ě teď napadlo jeslti to nemůže náhodou způsobovat tože HDD (500GB WD)na kterém je ten sstém nainstalován má jenom 20 GB naformátovaných a zbytek je nealokován.
To xp: Kabel mám připojený :) psal jsem to jenom jako příklad. Tak nevím co si o tom mám myslet. Nechápu proč se to spouští tak dlouho, nenapadá mě nic co by mohl hledat.
Tak jsem doformátoval disk doinstaloval ovladače a pořád beze změny. Dlouhý start a hrozně hrabe na disk. (ve srovnání se s tarým XP)
To xp: ?? Nevm co tím máš na mysli je to WD 500GB SATA II. Bez RAIDu.
To meneltharion: Lal dik, toto je super..toto sa mi paci :
Myth - "The Windows Platform has more Security Vulnerabilities than the Linux/Unix Platform."
Reality - "Between January 2005 and December 2005 there were 5198 reported vulnerabilities: 812 Windows operating system vulnerabilities; 2328 Unix/Linux operating vulnerabilities; and 2058 Multiple operating system vulnerabilities
Tak jsem odpojil všechny disky kromě jednoho toho starého a na ten jsem zkusil nainstalovat nový systém. Problém přetrvává, takže diskem to asi nebude :( Nevím co s tím, docela mě to štve. Naskočí obrazovka s Win XP a modrým pruhem (načítání) nejprve se asi 15 vteři nic neděje a pak cca 30 sec svítí disk jak šílený a pak tenprve se zobrazí uvítací obrazovka.
To Zdenek: No, vyřešil jsem to..... Nebo lépe řečeno "se to vyřešilo tak nějak samo" :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Dlouhý start nových XP — založil Tax
Libovolně dlouhý řetězec ? — založil koudiss
Rychly dotaz je obcas velmi dlouhy — založil p
Jak na iframe stejně dlouhý jako je stránka v něm vložená? — založil yaqwsx
Moderátoři diskuze