Bílý pruh - dreamweaver – Typografie – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bílý pruh - dreamweaver – Typografie – Fórum – Programujte.comBílý pruh - dreamweaver – Typografie – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal0
Newbie
1. 7. 2007   #1
-
0
-

Když si vytvořím v dreamweaveru layout a pak otestuju v mozzile, tak pokaždé úplně nahoře zůstane tenký bílý asi 0,5cm pruh. Nevíte někdo, jak docílit toho, aby tam nebyl? Prostě ten layout nejde posunout úplně nahoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Reklama
Reklama
dalaman0
Věrný člen
1. 7. 2007   #2
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille:
Ono sa to pise dreamweaver :) nie dreamwiever

Ta chyba co spominas je asi defaultne nastaveny padding alebo margin celej stranky alebo nejako divu co mas v stranke.. skus hladat chybu tam

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 7. 2007   #3
-
0
-

hod sem třeba kod, imho to spis patri asi co CSS sekce...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Jan Bednařík0
Super člen
1. 7. 2007   #4
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille: To je jednoduché, nepoužívej Dreamblabla a piš to ručně. Aby tam ten pruh nebyl, musí být v CSS:



body {
margin: 0;
padding: 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Michal0
Newbie
2. 7. 2007   #5
-
0
-

Tak tady je ten kod

<body>

<div align="center"> </div>
<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<!--DWLayoutDefaultTable-->
<tr>
<td width="100%" height="171" valign="top" bgcolor="#669933">
<div align="center"><img src="file:///C|/Documents%20and%20Settings/Michal/Plocha/web/Header%203.jpg" width="680" height="171"></div></td>
</tr>
<tr>
<td height="43"> </td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Jan Bednařík0
Super člen
2. 7. 2007   #6
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille: Smaž ten druhej řádek: <div align="center"> </div> To je ta mezera.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Michal0
Newbie
2. 7. 2007   #7
-
0
-

To Architekt:Smazal jsem to a stále je tam ten bílý pruh

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
Jan Bednařík0
Super člen
2. 7. 2007   #8
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille: A dal jsi do css body margin a padding na nulu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
2. 7. 2007   #9
-
0
-

Stačí iba zadefinovať v CSS: body {margin: 0}
Neviem načo padding?!?! :/ A jedna rada na záver (poviem to tak po slovensky): vyser sa na Dreamweaver a tabuľkový layout a začni sa učiť HTML a CSS, lebo ďaleko nezájdeš!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
2. 7. 2007   #10
-
0
-

To OndreJ:To Architekt: A kde se tam píše CSS? Asi to vlkádám špatně.

BTW. a proč je dreamweaver na nic? Je to lepší, aspoň nemusíš znát html jazyk ani žádný jiný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
2. 7. 2007   #11
-
0
-

Nekde tam je prepnuti do rezimu kodu, tam najdes tag style a do toho to vrazis

Dreamweaver urcite neni spatny editor, i v rezimu kodu toho umi o dost vic nez vetsina ostatnich editoru (spousta profiwebmasteru ho pouziva). Ja ho taky zkousel a vadi mi na nem hlavne to, ze mi neustale nekde vnucuje ColdFusion. A jeho podpora PHP je prakticky jen na urovni zvyraznovani syntaxe a automatickeho doplnovani, s mym oblibenym Zend Development Environment tedy naprosto nesrovnatelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
2. 7. 2007   #12
-
0
-

presne tak.. zlaty Zend. jen podotknu, ze padding je taky u body důležitý. každý prolhížeč zachází totiž s body úplně jinak,

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jan Bednařík0
Super člen
3. 7. 2007   #13
-
0
-

To JeanBabtisteGrenouille: Jak si přišel na to, že k tvorbě webu nepotřebuješ znát html ani žádný jiný jazyk??? Dreamweaver je pro lidi, kteří (X)HTML a CSS výborně ovládají a jen si chtějí ušetřit trochu času, ale ví, kde co opravit, aby neměli problémy jako máš ty. Žádný WYSIWYG editor za tebe web neudělá, vždy musíš znát (X)HTML a CSS.

To OndreJ: Některé prohlížeče mají defaultně nastaven i padding, proto je třeba ho vynulovat taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Michal0
Newbie
3. 7. 2007   #14
-
0
-

Tak jo už se mi to povedlo díky borci.

BTW. existuje způsob, jak zalomit řádek nahoru? Způsob normálního zalomení je shift+enter.

Jo a ještě bych se zeptal, jestli je lepší dělat grafiku stránky ve photoshopu nebo v dreamweaveru? Např. když udělám tabulku v psku a potom do ní napíšu text, tak ten text bude brán jako obrázek a nepůjde zkopírovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
GUNS N ROSES 4ever
3. 7. 2007   #15
-
0
-

Jak zalomit text nahoru? Jako aby kdyz se nevejde na radek, tak aby pokracoval na radku nad nim? Co to je za blbost?

Texty urcite delej jako text v dreamweaveru, graficky se daji omluvit jen u log a navigacnich prvku, + nekde jeste jako nadpisy, to je ale velmi neobvykle.

Cele stranky v photoshopu URCITE NEDELEJ!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý