Pohyblivý image – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pohyblivý image – Python – Fórum – Programujte.comPohyblivý image – Python – Fórum – Programujte.com

 

stanke0
Návštěvník
1. 7. 2007   #1
-
0
-

ked mam nieco taketo:

okno=Tk()


image = Image.open("image.gif")
photo = ImageTk.PhotoImage(image)

Label(okno, image=photo).grid(sticky=W+E+N+S)

okno.mainloop()

a mám pohyblivý "image.gif", načíta len prvý obrázok z neho. Ako spraviť aby sa "gif hýbal"?

alebo ako spravím aby sa zobrazil určitý obrázok kým sa niečo deje? napríklad mám time.sleep(2) a kym "spí" tak sa zobrazuje obrázok?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 7. 2007   #2
-
0
-

1) Bohužel, měl jsem samý problém, ptal jsem se na několika forech -> Tkinter nezobrazí pohyblivý gif resp. zobrazí, ale nehýbe se:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
stanke0
Návštěvník
2. 7. 2007   #3
-
0
-

diki aspon za tuto radu, inak ten druhy prispevok dakto zmazte, neviem ako sa tam ocitol, diki =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
geon0
Grafoman
15. 7. 2007   #4
-
0
-

Při hledání "pil gif" na googlu v archivu anglivké konference python, jsem narazil na jeden kod, jehož upravou jsem získal toto. Funguje to zatím zpola tak, jak bych chtěl, některé gify, ketré se jen překrývají s průhledností, se zobrazují špatně:



# -*- coding: utf-8 -*-
# The Python Imaging Library
# $Id: player.py 2134 2004-10-06 08:55:20Z fredrik $
# modified by geon

from Tkinter import *
import Image, ImageTk


class gif():

def __init__(self, master, im):

# vse si zapamatujeme
self.master=master
self.im = im
self.image = ImageTk.PhotoImage(im)

# zobrazení prvního framu z gifu
# ve vasem programu se bude menit hlavne asi toto
Label(self.master, image=self.image, bd=0).pack()

# zjisteni prodlevy mezi framy
try:
self.duration = im.info["duration"]
except KeyError:
self.duration = 100

# aktualizace zobrazeni
self.master.update_idletasks()

# zavolani funkce next() po uplynuti prodlevy
self.master.after(self.duration, self.next)

def next(self):

try:
# najdeme dalsi frame
self.im.seek(self.im.tell() + 1)
except EOFError:
# pokud dojdeme na konec, zaciname odzacatku
self.im.seek(0)

self.image.paste(self.im)
self.master.update_idletasks()
self.master.after(self.duration, self.next)



root=Tk()
obr=Image.open("banner_c.gif")
gif(root, obr)
root.mainloop()




Originál: http://effbot.python-hosting.com/file/pil/Scripts/player.py

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Pohyblivý image — založil stanke

Pohyblivy graf — založil lolik

Background image — založil Sarumanes

Image map — založil Jockie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý