Utf8: string.length != počet byte-ov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Utf8: string.length != počet byte-ov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comUtf8: string.length != počet byte-ov – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prog.0
Věrný člen
2. 7. 2007   #1
-
0
-

Nevie niekto ako v JavaScripte zistiť počet byte-ov utf8 stringu ?

alebo ako rovno zistiť počet prenesených byte-ov objektom XMLHttpRequest ?

----
PHP-čkom generujem dáta, ktoré sa prenášajú pomocou XMLHttpRequest. V PHP mám zapnutý output buffer a na konci volam:

Header("Content-length: " . ob_get_length() );


tento údaj JavaScript-om čítam, zisťujem dĺžku už prijatých dát a počítam percenta:


var total = ...getResponseHeader("Content-Length"); // vrati počet byte-ov
var loaded = ...responseText.length; // vráti počet znakov
var percent = Math.round(loaded * 100 / total);


všetko to bolo pekné, kým som nezačal prenášať texty s SK diakritikou (UTF8). PHP funkcia ob_get_length() mi vráti počet byte-ov, ale responseText.length vracia dĺžku stringu, takže vyrátavanie percent nie je presné :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
3. 7. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

Zobrazit byte[] pomocí string — založil Michal

PHP UTF8 nefunguje — založil Peter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý