Zdravím,
docela by mě zajímalo, jestli někdo víte něco bližšího o modulu pyXML, potřebuju se dostat vždy na určitou položku v xml souboru, ale nevím, jak programu třeba říct, aby šel do 3. záznamu a tam našel 2. hodnotu a tu uložil jako proměnnou pro další zpracování. Není někde i česká dokumentace k pyXML, nebo je i jiný lehčí modul, nebo něco přímo v pythonu bez modulu? Omlouvám se za začátečnický dotaz...
A ještě jeden dotaz, méně související s XML, když z XML dostanu tu hodnotu, je tam problém, že jí nechci celou, ale jen to co je za určitým řetězcem a končí to třeba XXX - př.: z řetězce "Ahoj CHTENY_RETEZEC: Tenhle řetezec chci XXX" chci jen "Tehle řetězec chci" - jde to? Díky moc!
S pozdravem
Libor Šedivý ml.
Fórum › Python
PyXML - XML a Python
1) už jsem na to koukal, jen do toho proniknout, při nejhorším budu ukládat klasicky "jentak" (když jsem to zvládl v javě... i když..)
2) díky za radu, zkusím se na to mrknout ;)
teď jsem zrovna odlaďoval nějaké chybky, kouknu na to zítra...
Díky za typ, zkusím ho.
Taky jsem na něj koukal, ale moc jsem nepochopil myšlenku - třeba konkrétně když chci něco z nějakého řádku.. No, musím studovat... Bez toho to prostě nejde ;)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů
Podobná vlákna
Python a XML — založil liborse
Převod XML do jiné struktury XML — založil elife
Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita
Moderátoři diskuze