Zjištění přípony souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění přípony souboru – PHP – Fórum – Programujte.comZjištění přípony souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 7. 2007   #1
-
0
-

Prosím Vás, nevíte, jak zjistím příponu určitého souboru? PHP manuál bez rady, nikde na webu nenalezeno...Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 7. 2007   #2
-
0
-

ok, už to mám. pro případné zájemce



$pripona = strtolower(substr($soubor,strrpos($soubor,'.') + 1));

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
2. 7. 2007   #3
-
0
-

mam takovej pocit že toto počítá pouze s jednou tečkou .. :-( co když je jich více?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 7. 2007   #4
-
0
-

To hrach: Už jsem to zkoušel. Bere to vždy až tu poslední

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
2. 7. 2007   #5
-
0
-

super. díky ;-) také se hodí ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
weprous
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 2. 2013   #6
-
+2
-
Zajímavé

Příponu souboru jde snadno zjistit pomocí funkce pathinfo

$pripona = pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION);
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 2. 2013   #7
-
0
-

Jan Škrášek - Mozna by bylo dobre si ten script rozebrat a pak neco tvrdit :)

$pripona = strtolower(substr($soubor,strrpos($soubor,'.') + 1));

strtolower - mala pismena (selze v pripade diakritiky a jineho kodovani)

substr - orezat string

strrpos - pozice retezce hledaneho od konce

survik1

Na priponu se neda spolehat. Co kdyz to zadnou priponu nema. Tak to nema ani zadnou tecku. A co kdyz ta pripona se neshoduje s mime-type? Udelam si jpeg obrazek, priponu dam pdf.

Ale predpokladam, ze ti jde jen o zobrazeni pripony souboru ne zjistovani skutecneho typu dat. Pak je to ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
tomick
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 2. 2013   #8
-
0
-

nechci zakládat a nové vlákno a proto se ptám zde: kdyz budu mit soubor novy.txt a potrebuji z něho tu koncovku odstranit jak na to?? ;)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
ench0
Stálý člen
28. 2. 2013   #9
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
tomick
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
3. 3. 2013   #10
-
0
-

omlouvam se spatne jsem se vyjadril, myslel jsem odstraneni koncovky pouze opticky pri echo vypisu

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
ench0
Stálý člen
4. 3. 2013   #11
-
0
-

asi bych pouzil toto: http://php.net/manual/en/function.pathinfo.php

Píšou tam toto:

<?php
$path_parts = pathinfo('/www/htdocs/inc/lib.inc.php');

echo $path_parts['filename'], "\n"; // output: lib.inc
?>

Nemám ozkoušené, ale manuálu bych věřil

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
24. 4. 2013   #12
-
0
-

Jen si rejpnu do Péťi...

strtolower samozřejmě pracuje s diakritikou, ale pokud používáš Multibyte (což je dle tvého komentáře celkem jasné), tak ti to samozřejmě fungovat nebude a musíš to použít trochu jinak. Když se řekne A je potřeba říci B.

jinak nejčistější řešení je použít regulárek

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.216.–
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
13. 6. 2013   #13
-
0
-

Sakra písek...zase jsem na to narazil. No tak pro příští generace: 

function GetFileName($val)
{
	$name = $val;
	$suffix = '';
	
	if(preg_match('/^(.*)\.([^\.]+)$/',$val,$matche))
	{
		$name = $matche[1];
		$suffix = $matche[2];
	}
	
	return array($name,$suffix);
}

list($name,$suffix) = GetFileName($fileName);
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.216.–
13. 6. 2013   #14
-
0
-

Regulár pro zjištění koncovky, pathinfo ti nic neříká ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.252.–
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
18. 6. 2013   #15
-
0
-

#14 CrazyC0de
přečti si to celý

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.216.–
18. 6. 2013   #16
-
0
-

Omlouvám se, příště se to nestane :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Zjištěni času souboru — založil Začátečník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý