Gtk ve visual studiu 2005 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Gtk ve visual studiu 2005 – C / C++ – Fórum – Programujte.comGtk ve visual studiu 2005 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
3. 7. 2007   #1
-
0
-

Zdravim, chtěl jsem poprosit o radu: Chci ve VS vytvořit aplikaci s GTK+, potřebné knihovny mám zkompilované, ale mám problém s tím, že nevím jakého typu mám určit vytvářející projekt pro můj program. Když zvolím konzolovou aplikaci, tak se mi s oknem vytvořeným pomocí gtk+ objeví i konzole a když určím jako typ win32project tak mi kompilátor nahlásí chybu: error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup MSVCRTD.lib
No a když to zkusím vytvářet přes typ emptyproject tak mi kompilátor nahlásí: No debugging information
Ale mohou pokračovat v kompilace, ale stejně se opět s oknem spustí konzole.
Tak jsem Vás chtěl někoho poprsit jestli jste již někdo dělal okenní aplikaci ve VS pomocí GTK+, aby se u toho nespouštěla ta konzole.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
zacatecnik0
Super člen
3. 7. 2007   #2
-
0
-

stahnete si GLADE
http://cs.wikipedia.org/wiki/Glade

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
3. 7. 2007   #3
-
0
-

To zacatecnik: No já bych to právě pořeboval napsat v tom VS, tak jestli jste to v něm již někdo zkoušel tak prosím napište

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Roman
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
3. 7. 2007   #4
-
0
-

ahoj,to já mam jiný problém....jsem začátečník-stáhnul jsem si z nettu microsoft visual C++ 6.0 ale nemužu tam najít nějaký zkušební příklad pro vykreslení okna ve windows + nějaký text....a taky by mě moc zajímalo jak se ovládají porty pod Windowsem(třeba čtení nebo zapis na port com1 a pod)....stačí mi opravdu jednoduché(avšak funkční) příklady které mi prosím pošlete na Roman77@centrum.cz-pokud máte jiný dotaz neváhejte poslat mail...
V minulosti jsem programoval hlavně 8051,PIC....AVR jen občas...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
3. 7. 2007   #5
-
0
-

>>ahoj,to já mam jiný problém....jsem začátečník-stáhnul jsem si z nettu microsoft visual C++ 6.0 ale nemužu tam najít nějaký zkušební příklad pro vykreslení okna ve windows + nějaký text.

Rozhodně to není na dva řádky, ale snad pomůže: http://builder.cz/serial91.html.
Já teda osobně bych dal raději přednost třeba Turbo C++, je to něco jako Delphi, tzn. má designer a člověk si vytvoří prostředí hravě pomocí VCL komponent a díky tomu se pak může plně soustředit na problém, než aby se zabýval GUI.

>>a taky by mě moc zajímalo jak se ovládají porty pod Windowsem(třeba čtení nebo zapis na port com1 a pod)....
Zde bych použil nějaké již hotové řešení(taky to není tak jednoduché). Třeba:
http://www.codeguru.com/cpp/i-n/network/serialcommunications/article.php/c2503/
Ale pokud se tomu chceš věnovat, tak bych zkusil něco vygooglit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Roman
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
3. 7. 2007   #6
-
0
-

dekuji Jirko
No ja nejsem casove omezen s tim mym ukolem(pane boze dekuji za to)...ale dal bych prednost radeji hotovemu reseni...mam za ukol(je to tester) precist z portu (jen jednoho pinu)signal(binarni 0V-5V) ....v programu musi byt mozne zmenit vzorkovani(100ms-10ms-1ms-100-10mikrosekund!!!no není to sílené) délka merení-spoustí se externe-jinym pinem portu a nebo tím programem(20s-2s-0.2s)...sber vzorku po (8bitech -16bitech)....výstup na obrazovku v BIN/HEX ...prehledne ovladani ve windows....atd...
kdyz ctu ty pozadavky mám chut se vratit zpatky k minulemu zamestnani...ach jo....rad bych se to naucil ale nevim kde zacit...pomuze nekdo?mail :Roman77@centrum.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
4. 7. 2007   #7
-
0
-

nezachytil som info o tom o aky port ide.. ale ak o serovy (typujem) tak skus mrknut na nasledujuce clanky:

-http://progres.eternal.cz/article.php?nID=242
-http://progres.eternal.cz/article.php?nID=255

alebo sice je to pre packala ale snad clovek ked precita predchadzajuce tak vie upravt kod. Je to velmi dobre spracovany material o serial porte:
http://www.builder.cz/art/delphi/delphiser.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
4. 7. 2007   #8
-
0
-

Roman:
proc ste si nezalozil vlastni topic? Dit to nema nic spolecneho s timto....

Dargorar píše:#
# To zacatecnik: No já bych to právě pořeboval napsat v tom VS, tak jestli jste to v něm již někdo zkoušel tak prosím napište


V GLADE si v nastaveni zatrhnete vygenerovat do projektu Visual Studio, tak nevim kde je problem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 7. 2007   #9
-
0
-

To zacatecnik:
No problém mám v tom, že takle se mi to hezky vygenuruje do VS, ale s main.c (hlávní kód v C - GTK+ napsáno v C). Ale já potřebuji GTK používat s main.cpp, prostě v souboru pro C++. To lze sice ve VS naklikat ručně, ale má to ty problémy, o kterých jsem psal v mém prvním příspěvku. Nevíte třeba jak by šlo vypnout otevírání konzole v konzolém projektu ve VS (díval jsem se, že v Devku to lze, ale ve VS nevím kde by to šlo nastavit ).
Prosim o jakoukoliv radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
5. 7. 2007   #10
-
0
-

proste sem bezradny trouba vubec nechapu kde je problem, jestli trvate na cpp tak si jej prepiste (koncovku) jestli myslite c++ kod tak to jste asi spatne GTK+ je C, GTkmm je C++ viz:
http://en.wikipedia.org/wiki/GTK+
http://en.wikipedia.org/wiki/Gtkmm

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
5. 7. 2007   #11
-
0
-

To zacatecnik:Jedna se mi o cpp a to přepsání jsem již samozřejmě zkoušel, ale narážím na problém, že když po takle ručně změněné koncovce chci připsat nějaký svůj kód(C++) nyní již do main.cpp tak mi kompilátor zahlásí tohle:

Error 2 error LNK2019: unresolved external symbol "void __cdecl add_pixmap_directory(char const *)" (?add_pixmap_directory@@YAXPBD@Z) referenced in function _main main.obj

Error 1 error LNK2019: unresolved external symbol "struct _GtkWidget * __cdecl create_window1(void)" (?create_window1@@YAPAU_GtkWidget@@XZ) referenced in function _main main.obj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 7. 2007   #12
-
0
-

To Dargorar:

To je chyba linkeru. Nastav si v projektu cestu k příslušným libkám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
6. 7. 2007   #13
-
0
-

To Jura:
Tak porad nevim.
Linkuji: glib-2.0.lib gtk-win32-2.0.lib gdk-win32-2.0.lib gobject-2.0.lib gdk_pixbuf-2.0.lib gthread-2.0.lib gmodule-2.0.lib pango-1.0.lib atk-1.0.lib glade-2.0.lib xml2.lib z.lib iconv.lib Ws2_32.lib
Nevíte někdo co by mi tam mohlo chybět při hlášení té chyby:

Error 2 error LNK2019: unresolved external symbol "void __cdecl add_pixmap_directory(char const *)" (?add_pixmap_directory@@YAXPBD@Z) referenced in function _main main.obj

Error 1 error LNK2019: unresolved external symbol "struct _GtkWidget * __cdecl create_window1(void)" (?create_window1@@YAPAU_GtkWidget@@XZ) referenced in function _main main.obj


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
chrono0
Duch
6. 7. 2007   #14
-
0
-

Tie GTK+ knižnice sú naprogramované v C, takže názvy funkcií, premenných... sú v tej knižnici uložené bez tých C++ "hlúpostí". Pravdepodobne je nejaký problém s header súbormi (lebo tam by malo byť nadefinované, že tie funkcie sú C a nie C++).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
7. 7. 2007   #15
-
0
-

Zřejmě už jsem svůj problém vyřešil.
Kdyby to někoho zajímalo píši sem jak:
Nejdříve svůj projekt vygenerovaný pomocí glade musí zkompilovat kompilátorem pro C (Project->Properties->C/C++->advanced->CompileAs a tam lze nastavit kod C nebo C++ )
Po tom co ho takle zkompiluji mohu do něj začít psát C++ kód a kompilátor nastavím pro C++.
Zatím mi to tak funguje, tak doufám, že už to zlobit nebude.Zřejmě ta kompilaci typu C, nějak hezky zkompiluje ten main.obj, že pak už neháže chybový hlášky po přechodu na C++, jinak si to vysvětlit neumím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Podobná vlákna

TextBox ve visual studiu — založil Jouda

Kódování ve Visual Studiu — založil Anonymní uživatel

Java ve visual studiu — založil deviler

Nejde debuging vo Visual Studiu — založil Simoniak

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý