Nedávno jsem začal tvořit program a také ho distribuovat na svých stránkách. Nicméně mi jde především o možnost použít nějakou, pro mě přípustnou licenci. Nyní tam mám cosi o zřeknutí se zodpovědnosti za užití programu, že je zdarma volně k použití apod., ale to není ono. Můj program by měl být volně šiřitelný s možností úprav (ale jen s uvedením, že nový autor zasáhl do kódu), aby mě pak někdo nehnal k soudu, že mu "můj" (ačkoliv ho někdo upravil) kód zničil jeho počítač (dost morbidní, ale proč ne, že), proto se mi vcelku líbí licence GNU GPL. Co všechno musím udělat, abych jí mohl použít? Stačí jí přibalit k programu? Zdrojový kód asi publikovat nemusím, protože python se dá "číst" rovnou ;). Mám dát její znění i na oficiální web toho programu a v originálním znění, či v češtině (zde by mohl stačit odkaz na překlad na gnu.cz)? Musím se někde registrovat? Vím, že to zní asi hloupě, ale nikde jsem nic konkrétního nenašel. Díky za odpovědi!
Fórum › Právo a podnikání
GNU GPL
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté
Podobná vlákna
LGPL,GPL,GNU GPL atď...kto sa v tom má vyznať?... — založil Anonymní uživatel
MIT a GPL licence — založil Pavel
Co mohu dělat s licencí GPL? — založil wokena
Flash-like GNU — založil dannet
GNU fonty v C — založil xp
Moderátoři diskuze