Instalace Ubuntu k Windows – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Instalace Ubuntu k Windows – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comInstalace Ubuntu k Windows – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel Tobiáš0
Super člen
3. 7. 2007   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Reklama
Reklama
greppi0
Stálý člen
14. 7. 2007   #2
-
0
-

ubuntu ma samostatny program (v priebehu instalacie) na sposob PartionMagic. Cize si rozdel disk ako chces a na jednu z particii das Ubuntu. Ak nevymazes C:/ tak windows ti tam urcite ostane ;)
A subory co mas na C:/ mozes prehliadat aj cez Ubuntu, lebo podporuje aj suborovy system Windows - NTFS

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
tommyv580
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
30. 8. 2007   #3
-
0
-

Aj ja som isiel podla tohoto navodu a zformatoval som si winsňdows tak teraz radsej mam spusteny windows spustim si Virtual PC 2007 (od microsoftu) tamsom si nabootoval ubuntu a findzim bez problemov

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
2. 9. 2007   #4
-
0
-

Mě se zase nainstaloval GRUB, aniž by se mě to zeptalo, takže se ukazovalo boot menu při startu počítače, ale chyběla možnost Windows. Spanikařil jsem a nakonec to musel řešit jeden profík. Od té doby kašlu na Ubuntu a zřejmě si nainstaluju SUSE.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
mustafa0
Stálý člen
2. 9. 2007   #5
-
0
-

To Colpik:já jsem to takhle udělal anevyskl se jediný problém, vše je ok:) a používám teď oboje i visty i ubuntu. je to asi "nepřítulnější" linux distribuce;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Smokie0
Expert
2. 9. 2007   #6
-
0
-

Preco to neurobis cez WMware ako virtual machine? :) ja mam takto rozbehane kubuntu a priznam sa, ze mi to takto vyhovuje viac ako dualboot

zapnem trillian, zapnem winamp a fullscreennem kubuntu a mozem sa hrat s Ceckom a v pripade potreby len stlacim ctrl+alt a som spat vo win :D pohodicka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
6. 9. 2007   #7
-
0
-

To Smokie: S tim nemám žádný zkušenosti, takže mě kdyžtak oprav, ale neběží Linux pak pomalu kvůli nedostatku RAMky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
6. 9. 2007   #8
-
0
-

Colpik: zalezi na tom jak to nastavis :) mimochodem prvni musi bejt nainstalovany Windows protoze ty si pri instalaci mazou celou MBR a zapisujou novou ... a linux si ji precte zaridi se podle obsahu a pak teprve upravuje :)) jinak Linux4ever ;) kasli na XP :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
6. 9. 2007   #9
-
0
-

Ten VMware Player asi vyzkouším, 1024MB RAM snad bude stačit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
6. 9. 2007   #10
-
0
-

To Colpik: Podle toho co na tom chces delat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
lavor0
Newbie
2. 10. 2007   #11
-
0
-

Zdravim, nie som ziaden "linuxak", tak by som potreboval pomoc mal som (snad este aj mam) nakonfigurovanu Ubuntu distribuciu v svojom kompe na samostatnej particii, bohuzial mi spadol windows a musel som ho preinstalovat cim sa mi zrusil pristup k linuxu (win zavadzac nepodporuje linuxi), potreboval by som nejaky navod ako nainstalovat zavadzac k ubuntu, bez toho, aby som reinstalol linux. Ide mi hlavne o tu konfiguraciu, specialne konfiguraciu siete, kedze na koleji mam specialny overovaci certifikat a overovanie cez (x)supplicant. Ked hodim cd z distribuciou Ubuntu do mechaniky tak sa instaluje zavadzac az po vytvoreni particie, co samozrejme nechcem. Dik za kazdu radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
2. 10. 2007   #12
-
0
-

To lavor: Kdyby sis dal praci a hledal na google tak urcite najdes svuj problem .... pokud nainstalujes windows tzv. po linuxech je velmi slozite se dostat zpet k staremu MBR pac windows pri instalaci prepisuje cely MBR na vlastni verzi aniz by ho zajimalo jestli tam jiz neni neco napsaneho narozdil od linuxu .. budes muset najit zpusob jak nainstalovat znovu lilo ci grub do MBR coz bez dalsi instalace linuxu je prakticky skoro nemozna ... nebo velice slozita ... a pote musis napsat v gui grubu napr jake jadro a kde ma nacist atd... je to dost slozite rozbehat ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
lavor0
Newbie
3. 10. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý