Pracuji s tabulku, kter? m? mimo jin? sloupec ID se speci?ln? vlastnost? "auto_increment". Dokud jsem tam p?id?val ??dky, tak se ??seln? prom?nn? ID postupn? zvy?ovala. A? kdy? jsem n?jak? ??dek smazal a n?sledn? p?idal, zjistil jsem, ?e auto_increment inkrementuje nez?visle na po?tu ??dku. Tj: Kdy? budu mazat a p?id?vat ??dek po??d dokola, tak se bude po??d ikrementovat a ID potom nebude vypov?dat o po?tu existuj?c?ch ??dk?, ale o po?tu operac? vlo?en? ??dku. M? by zaj?malo, jestli by to ne?lo n?jak spravit, aby ID vypov?dalo o po?tu ??dk?. Pop??padn? upravit hodnotu, dle kter? "auto_increment" inkremetuje.
Za jak?koliv n?pady p?edem d?kuji.
Fórum › MySQL
Auto_increment
POkial si dobre pamatam ("nech ma niekto opravi ak hovorim zle")
malo by to vyriesit
TYPE=MyISAM
Tabulky jsou obvykle defaultn? typu MyISAM. Tak dlouho jsem blbnul a nakonec jsem si v phpMyAdmin v?iml v ?prav?ch tabulky posledn? volby 'auto_increment', kterou jsem ?patn? ??slov?n? napravil. Nicm?n? jsem zas o n?co chyt?ej?? a pro v?echny co by cht?li zm?nit hodnotu dal??ho autoindexu p??i SQL dotaz p?ejat? z phpMyAdmin:
ALTER TABLE `nazev_tabulky` PACK_KEYS =0 CHECKSUM =0 DELAY_KEY_WRITE =0 AUTO_INCREMENT =hodnota_nasledne_inkrementace;
To co se uv?d? v dokumentaci MySQL 'ALTER TABLE tabulka AUTO_INCREMENT =cislo' funguje jen kdy? nastavujete hodnotu v?t?? ne? tam byla p?vodn
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů
Moderátoři diskuze